Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2018 14:39

Фільм "Донбас" покажуть в Торонто

Фільм "Донбас" покажуть в Торонто
Українська прем'єра "Донбасу" відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі. Фото: з відкритих джерел

Cтворену за підтримки Держкіно драму "Донбас" Сергія Лозниці покажуть у рамках секції Contemporary World Cinema Міжнародного кінофестивалю в Торонто.

Світова прем'єра фільму відбулася у рамках програми "Особливий погляд" Каннського міжнародного кінофестивалю. Стрічка Лозниці, що стала фільмом-відкриттям секції, також удостоїлася премії за найкращу режисуру.

За останні місяці фільм був показаний у рамках міжнародних кінофестивалів у Карлових Варах, Мюнхені, Мельбурні та Єрусалимі. Українська прем'єра "Донбасу" відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Фільм створювали у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Проект стрічки став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виконання десантником гімну Січових стрільців підкорило мережу

11-го вересня Сергій Лозниця стане одним зі спікерів дискусії, яка буде присвячена Олегу Сенцову і закриє серію заходів секції TIFF Doc. Лозниця неодноразово виступав із закликом звільнити режисера.

З 6-го вересня в рамках кінофестивалю в Торонто працюватиме український стенд, який представить Україну як перспективний напрямок для виробництва кіно: розповість про нововведення у законодавстві, познайомить із можливостями виробництва і різноманітністю локацій. Учасників кіноринку чекає серія заходів – серед них сніданок Ukraine is your destination, організований Фондом Ігоря Янковського спільно з Державним агентством України з питань кіно, що спрямований на налагодження партнерства з канадськими продюсерами.

Українська кіноіндустрія буде презентована на кіноринку Торонто вже вдруге.

Міжнародний кінофестиваль у Торонто – найголовніший кінофорум Північної Америки, у рамках якого проводиться кіноринок, що з кожним роком привертає все більше країн і торгових агентів, які займаються купівлею прав на представлені кінокартини. Цього року TIFF проходитиме з 6 по 16 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Донбас" покажуть в Торонто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі