субота, 01 серпня 2020 16:00

Фестиваль українського кіно "Відкрита ніч" уперше пройде онлайн

Автор: facebook.com
  23-й кіноогляд українських короткометражок "Відкрита ніч" відбудеться онлайн. Триватиме 12-16 серпня на сайті фестивалю
23-й кіноогляд українських короткометражок "Відкрита ніч" відбудеться онлайн. Триватиме 12-16 серпня на сайті фестивалю

94 фільми подали на фестиваль українського короткометражного кіно "Відкрита ніч. Дубль 23". Відбудеться в режимі онлайн з 12 до 16 серпня. До програми було відібрано 17 стрічок: 6 ігрових, 5 анімаційних і 6 поза конкурсом.

До професійного журі цього року були запрошені продюсерка Наталія Лібет, режисер Антоніо Лукіч, актриса Ірина Мак, оператор і режисер Вадим Ільков, співзасновниця та виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух і режисер Микита Лиськов, який торік отримав Гран-прі кінофестивалю "Відкрита ніч. Дубль 22" за мультфільм "Кохання".

Усі картини, що братимуть участь у конкурсі, змагатимуться за дві фінансові нагороди. Головна становить 100 тис. грн, наданих генеральним партнером Райффайзен Банком Аваль. Лауреата визначатиме журі. Друга нагорода - це кошти, зібрані у "Фонді взаємодопомоги". Переможця оберуть глядачі. У глядацькому голосуванні беруть участь усі фільми – ігрові, анімаційні та позаконкурсні.

Ігровий конкурс

"#LIKE4LIKE", реж. Сергій Мисак, 2020

"Великдень", реж. Валерій Гриша, 2020

"Дідусь", реж. Іван Анучін, 2019

"Зловмисник", реж. Валерій Шевченко, 2020

"Тумани", реж. Володимир Бакум, 2020

"Шпілі-вілі", реж. Іван Шоха, 2020

Анімаційний конкурс

"7010 П", реж. Косякевич Дар'я, 2020

"Потьмара Анни", реж. Даниіл Пінько, 2019

"Прізвище в кишені", реж. Степан Коваль, 2020

"Невгамовні", реж. Святослав Гуцуляк, 2018

"Історія України за 5 хвилин", реж. Сашко Даниленко, 2019

Поза конкурсом

"2014", реж. Ганна Гладка, Мирослава Трофимчук, 2020

"Fomo", реж. Владислав Красінський, 2019

"Зелений дім", реж. Валерій Гриша, 2019

"Козак Варвара та Дніпро", реж. Надія Лімова, 2019

"Невидима колекція", реж. Андріана Ярмонова, 2019

"Так мут співати", реж. Анна Ютченко, Діана Горбань, 2020

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Першим символом Революції гідності було знесення пам'ятника Леніну"

Також відбудеться спеціальний показ драми "Анна" режисера Декеля Беренсона, створеної у копродукції Ізраїлю, України та Великої Британії. Світова прем'єра відбулася 24 травня 2019-го на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі, де стрічка в основній конкурсній програмі змагалася за "Золоту пальмову гілку" як найкращий короткометражний фільм. Розповідає про Анну - одиноку матір середнього віку, що мешкає в невеликому промисловому місті на сході України. Вона працює на м'ясопереробному комбінаті, живе в старій занедбаній квартирі та мріє про краще життя для себе і своєї 16-річної доньки, за сюжетом.

Крім того, підготували ретроспективну програму. Карантин дав можливість команді фестивалю здійснити власну ревізію 22-річної історії "Відкритої ночі". Тому цього року, окрім самих фільмів, покажуть спеціальні інтерв'ю з їхніми авторами.

Кіноогляд пройде на сайті "Відкритої ночі".

Щорічний кінофестиваль "Відкрита ніч" був заснований 1997-го режисером Михайлом Іллєнком. Покликаний відкривати нові українські імена в галузі кінематографа та телевізійного виробництва. Підтримувати національне кіно, а також фільми й відеороботи спільного та іноземного виробництва, які зберігають традиції українського кіно, пропонують нові концепції його розвитку та самоідентифікації.

Традиційно проходить упродовж однієї літньої ночі з центральним майданчиком у Києві та паралельними показами на локаціях по всій Україні. Цього року через карантин команді заходу довелося переглянути формат проведення.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль українського кіно "Відкрита ніч" уперше пройде онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі