четвер, 05 липня 2012 14:54

Фестиваль "Fort.Missia" проходитиме тільки в Польщі
7

Фото з минулорічного фестивалю
Фото: Фото надане організаторами фестивалю "Fort.Мissia"
Фото з минулорічного фестивалю
Фото з минулорічного фестивалю
Фото з минулорічного фестивалю
Фото з минулорічного фестивалю

Цього року міжнародний фестиваль мистецтв "Fort.Мissia" відбудеться тільки в Польщі. Раніше захід проходив на території україно-польського кордону у Мостиському районі, на Львівщині.

"Fort.Missia" - музично-мистецький фестиваль, заснований у 2009 році. Ідея – спільна творчість митців, поетів, музикантів та акторів на руїнах війни. На старих військових фортифікаціях презентували ленд-арт об'єкти, концерти українських та польських рок-зірок, експерименти з джазом, електронікою та сучасним мистецтвом, театральні дійства, літературні читання, вогняні шоу, покази фільмів, майстер-класи.

Польська частина фестивалю "Fort.Мissia" відбудеться 21 липня 2012 р. Вона проходитиме на польській стороні унікальних фортифікацій Першої світової війни – форті Borek, який знаходиться за кілометр від лінії кордону.

"Минулі роки мистецьке об'єднання "Дзига" фінансувало та ініціювало проведення фестивалю. Цьогоріч не вдалося знайти комерційних спонсорів, тому фестиваль відбудеться тільки на польському боці. Ми забезпечимо українських виконавців та мистецьку програму" - каже один з організаторів фестивалю Маркіян Іващишин.

МО "Дзиґа" допоможе українцям у проходженні пішого переходу "Шегині-Медики", резервації місця у фестивальних автобусах та місця для наметів на території форту Borek. Для того, щоб потрапити у списки українських відвідувачів необхідно на адресу [email protected] надіслати зіскановану шенгенську візу та приблизний час перетину кордону. Фестивальні автобуси відправлятимуться від пішого переходу у Медиці та від залізничного вокзалу у Перемишлі. Орієнтована вартість проїзду автобусом до території фестивалю – 3 PLN. Відвідування фестивалю – безкоштовне. Поселитися у наметовому містечку фестивалю можна із 20 липня.

Програма польської частини фестивалю "Fort.Мissia": 21 липня, субота (за польським часом)

12:00 – початок імпрези

13:00 – урочисте відкриття фестивалю

13:15 – "ГИЧ оркестр" (Україна)

14:35 – Recital Wojciecha "Elvisa" Sosnowskiego (Польща)

15:00 – "Mi??sz" (Польща)

16:00 – "Beer Blues Band" (Польща)

17:05 – Recital Adama Hajduka (Польща)

17:35 – "Pigs Like Pigeons" (Польща)

18:40 – Chor gospel "Twoje Niebo" (Польща)

19:30 – "Їжак" (США-Україна)

21:00 – PECTUS & Filip Moniuszko (Польща)

22:00 – DJ Bleiz (Польща)

24:00 – завершення

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль "Fort.Missia" проходитиме тільки в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі