понеділок, 24 жовтня 2011 18:56

Єжи Гофману не сподобався роман "Чорний ворон"

Єжи Гофману не сподобався роман "Чорний ворон"

На відкритті кінофестивалю "Молодість" польський режисер Єжи Гофман сказав, що не буде знімати фільм за романом Василя Шкляра "Чорний ворон", бо книжка йому не сподобалася.

Раніше Віктор Ющенко запропонував поляку зняти фільм за цим твором і надіслав режисеру до Варшави книжку.

"Я ще до "Молодості" знав, що Гофман не захотів знімати фільм за моїм романом. Прочитав про це в інтернеті, - каже Василь Шкляр. -  Хоча спочатку він говорив, що готовий взятися за екранізацію. Якщо йому книжка не подобається, то чому він її прочитав по-складах українською мовою до кінця. Якщо книжка мені не до вподоби, я відкладаю її вбік після першої сторінки. У "Чорному вороні" є речі, які могли Гофмана не влаштовувати. Можливо, це лінія про чекістів і євреїв. Ні я, ні Ющенко не мали великих сподівань на поляка, бо режисер уже у віці".

Василь Шкляр каже, що стрічка Гофмана "Варшавська битва 1920" йому не сподобалася. Цей фільм відкрив кінофестиваль 22 жовтня. У ньому йдеться про визволення Варшави від більшовиків військом маршала Юзефа Пілсудського.

"Там багато спецефектів, баталій, але людська драма дуже банально представлена: чоловік іде на війну, обіцяє повернутися, отримує поранення, але залишається живий і таки повертається до коханої. Звичайнісінький хеппі-енд. Багато людей мені кажуть: "Слава Богу, що Гофман не взявся за "Чорного ворона". Незручно було б відмовлятися від такого майстра. Але звести фільм нанівець, не хотілося б. У фільмі сподобалося, як режисер показав загарбника — більшовика. У нього російське військо - це брудна, брутальна і тупа орда. У цьому я з ним солідарний", - заявив Шкляр.

Зараз ви читаєте новину «Єжи Гофману не сподобався роман "Чорний ворон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі