Ексклюзиви
середа, 17 серпня 2022 12:22

Євробачення-2023: прийом заявок на нацвідбір розпочався

Євробачення-2023: прийом заявок на нацвідбір розпочався
Прийом заявок на участь у національному відборі на Євробачення-2023 розпочався. Фото: t.me/suspilne_eurovision_ukraine

Прийом заявок на участь у національному відборі на Євробачення-2023 розпочався. Цьогоріч буде низка нововведень на нацвідборі.

Кінцевий термін – 15 жовтня. Заявки на участь у нацвідборі приймаються через форму на сайті www.eurovision.ua.

Цьогоріч будуть зміни в нацвідборі. Зокрема, склад і журі фіналу нацвідбору, і національного журі для Євробачення визначатимуть українці за допомогою онлайн-голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамала візьме участь у польських "Танцях із зірками"

Мову пісні можна обрати будь-яку, окрім мови країни-загарбниці Росії.

Особиста участь у прослуховуванні учасників лонглиста є обов'язковою. Як і в попередні роки, до участі у Євробаченні допускаються сольні виконавці або гурти, які вже існують чи створені спеціально для участі в нацвідборі.

Фінал національного відбору на Євробачення-2023 відбудеться у грудні в Києві. Переможця оголосять під час трансляції фіналу у прямому ефірі телеканалів та на діджитал-платформах "Суспільного".

Євробачення-2023 відбудеться в одному з міст Великої Британії. Британська компанія суспільного телерадіомовлення (BBC) оголосила шортлист локації, відібравши сім із 17 міст.

Раніше стало відомо, що Україна не зможе прийняти Євробачення-2023. Так вирішила Європейська мовна спілка (ЄМС) з міркувань безпеки. 27 липня остаточно підтвердили, що конкурс відбудеться у Великій Британії, але від імені України.

Представники "UA: Суспільне" співпрацюватимуть із BBC для розробки українських елементів шоу. Україна також автоматично потрапить до гранд-фіналу разом із "великою п'ятіркою", до якої входять Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення-2023: прийом заявок на нацвідбір розпочався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі