субота, 01 квітня 2017 01:27

Євробачення: Росія з'явилася у розкладі виступів

Євробачення: Росія з'явилася у розкладі виступів
Росія - у розкладі виступів. Фото: ckp.in.ua

Європейський мовний союз та Національна суспільна телекомпанія України оприлюднили порядок виступів учасників першого та другого півфіналів Євробачення-2017.

Відповідна інформація розміщена на сайті пісенного конкурсу.

Згідно з розкладом, представник Росії виступатиме 11 травня під номером 3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатори Євробачення погрожують Гройсману санкціями

Півфінали відбудуться 9 та 11 травня, у них візьмуть участь 18 та 19 країн відповідно. Повний список можна подивитися на сайті Євробачення.

Український гурт O.Torvald як представник країни-переможниці минулорічного конкурсу автоматично проходить до фіналу, який відбудеться 13 травня.

Росію на Євробаченні-2017 має представляти співачка з обмеженими можливостями Юлія Самойлова. У червні 2015 року виступала в окупованому Росією Криму і в'їхала туди без попередження української сторони. Через це Служба безпеки заборонила їй в'їзд в Україну.

Гендиректор Європейської мовної спілки Інґрід Делтенре надіслала прем'єр-міністру Володимиру Гройсману листа, у якому попереджає про можливість виключити Україну з конкурсу, якщо вона не дозволить участь представниці Росії.

Україна відкинула подібний ультиматум. "Ніякі поступки, формальні або неформальні, не обговорюються. Ми говоримо про виконання закону. Якщо закон порушений, то ми не можемо говорити про будь-які кроки", - сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення: Росія з'явилася у розкладі виступів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі