середа, 29 березня 2017 16:53

Євробачення погрожують забрати в України

Євробачення погрожують забрати в України
Конкурс в України можуть відібрати Фото: facebook

Європейський мовний союз пригрозив Україні санкціями до відсторонення від конкурсу Євробачення-2017.

Генеральний директор організації Інґрід Делтенре каже, що на такі заходи вони готові піти, якщо не знайдуть рішення про участь Росії. Про це повідомляє "Эхо Москвы".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатори Євробачення закидають Росії ігнорування конкурсу

Керівник мовного союзу Європи назвала поведінку України неприйнятною. Вона також додала, що тривають переговори з українським керівництвом про пошук оптимального рішення.

2009 року Євробачення проходило в Росії. На конкурс заборонили в'їзд грузинської групи Stephane&3G із піснею We Don't Wanna Put In ("Ми не хочемо тиску". - Ред.). Російській владі не сподобалися слова пісні грузинів, співзвучні із прізвищем тодішнього російського прем'єра Володимира Путіна.

Представники Росії також висловлювали незадоволення перед грецьким Євробаченням 2007 року, де від України виступала Вєрка Сердючка. Слова пісні Dancing Lasha Tumbai росіяни чули як Russia goodbye.

Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну російскій співачці Юлії Самойловій на три роки. 2015-го вона виступала в окупованому Криму разом із Газмановим і Лолітою. Організатори Євробачення запропонували їй виступати по відеозв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення погрожують забрати в України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі