Ексклюзиви
вівторок, 28 березня 2017 06:59

Етнографи допоможуть створити мультфільм про Мавку

Етнографи допоможуть створити мультфільм про Мавку
Орнамент у Мавки навіть на обличчі Фото: cikavoinfo.com

Команда студії Animagrad буде співпрацювати з Національним центром "Музей Івана Гончара" над анімаційним фільмом "Мавка. Лісова пісня".

Спеціалісти музею будуть консультувати авторів мультфільму щодо деталей українського фольклору. Це святкові обряди, графічні символи, культурні коди в національному одязі та традиційних предметах побуту. За символіку орнаментів у "Мавці" буде відповідати науковий співробітник музею Олександра Сторчай.

Разом з музеєм, анімаційна студія створить серію фільмів, альбомів і книг про традиції роведення українських календарних і родинних свят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американець заповів синові одружитися з українкою

Події у мультфільмі відбуваються навесні. Режисери використають веснянки, але сучасній обробці. Над саундтреком працює гурт "ДахаБраха".

"У фіналі фільму вирішальну роль відіграє "Лісова пісня", яку нам ще треба буде написати", – каже режисер Олександра Рубан.

"Мавка. Лісова пісня" – повнометражний мультфільм за мотивами однойменної п'єси Лесі Українки.Мультфільм виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року та отримав державне фінансування в розмірі 30% від загального бюджету. Орієнтовна дата прем'єри в українських кінотеатрах – кінець 2018 – початок 2019 року.

На найбільшому анімаційному форумі Європи Cartoon Movie українські продюсери отримали багато схвальних відгуків та пропозицій співпраці від професіоналів з Європи. На форумі Україна була представлена вперше із презентацією мультфільму "Мавка. Лісова пісня".

Зараз ви читаєте новину «Етнографи допоможуть створити мультфільм про Мавку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі