понеділок, 12 червня 2017 14:20

Елізабет Тейлор за роль Клеопатри отримала фантастичний гонорар

Елізабет Тейлор за роль Клеопатри отримала фантастичний гонорар
Елізабет Тейлор у фільмі "Клеопатра". Фото: Вікіпедія

12 червня 1963 року у Нью-Йорку відбулася прем'єра фільму "Клеопатра" з Елізабет Тейлор та Річардом Бертоном у головних ролях. Цей фільм лишається найдорожчим до сьогодні. Його бюджет - $44 млн, що в перерахунку на 2017 рік становить понад $500 млн. Незважаючи на подібні розтрати і чотири "Оскари", стрічка провалилась в прокаті. Через це кіностудія XX Century Fox ледь не збанкротувала.

"Клеопатра" — кольоровий історичний художній фільм, драма, 1963 року, режисера Джозефа Манкевича. Сценарій заснований на книзі Карла Маріо Франдзеро та історичних оповіданнях Плутарха, Светонія і Аппіана. У кінодрамі розповідають про вісімнадцять бурхливих років, з 48 року до н. е., які привели до створення Римської імперії. Клеопатра (Елізабет Тейлор), щоб утримати владу в її єгипетській імперії одружується з Юлієм Цезарем (Рекс Гаррісон), якого проголошують диктатором Риму. Коли в 44 році до н. е. Цезаря вбивають у римському сенаті, вона розриває союз з Римом. Контроль над Єгиптом перейшов до Марка Антонія, там він зможе здобути гроші і ресурси. Він зустрічається з Клеопатрою і вони укладають любовний і політичний союз. Однак, це не подобається Октавіанові і Рим готовий перейти до воєнних дій. У 31 році до н. е. Октавіан вступає до Єгипету і швидко наближається до столиці. Римські війська займають Олександрію. Антоній заколює себе мечем, а Клеопатра також гине від укусу отруйної змії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це найдорожче в світі снодійне" - фільми з найбільшими бюджетами

1961 року Тейлор отримала пропозицію виконати роль Клеопатри в однойменному історичному фільмі за нечуваний на ті часи гонорар - $1 млн. Це вона ввела в моду "очі Клеопатри" із сильним чорним підведенням. Хоча фільм так і не окупився в прокаті, на знімальному майданчику спалахнув бурхливий роман Тейлор з актором, що грав Марка Антонія, - Річардом Бертоном. У 1964 році вони одружилися, розлучилися через десять років, через рік знову зв'язали себе узами шлюбу і знову розлучилися через рік. За цей час вони зіграли удвох в одинадцяти картинах.

Елізабет Тейлор народилася 27 лютого 1932 року в родині англійського торговця творами живопису і скульптури в Лондоні, де провела перші 7 життя. Потім родина переїхала до Америки. Перше запрошення знятися в кіно отримала у віці 10 років. Фільм "Кожну [вилину народжується такий" поклав початок її кар'єрі на екрані. Незабаром вона підписала багаторічний контракт з "Метро Ґолдвін Мейєр". Тейлор знялася в більш ніж 70 фільмах (від вдалих до провальних). Найвідоміші серед них, Клеопатра" (1963), "Кішка на розжареному даху" (1958), "Приборкання норовливої" (1966), "Хто боїться Вірджинію Вульф?" (1966) та інші. Актриса стала володаркою двох "Оскарів".

Зараз ви читаєте новину «Елізабет Тейлор за роль Клеопатри отримала фантастичний гонорар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі