четвер, 21 квітня 2011 13:07

Екс-посол презентував роман та отримав квіти від Тимошенко

20 квітня у столичній книгарні "Є" колишній посол України у США Юрій Щербак презентував роман "Час смертохристів. Міражі 2077 року".

На презентацію прийшли Василь Шкляр, Дмитро Павличко, Ігор Слісаренко, Юрій Кочубей, Лариса Копань, Вадим Скуратівський, Віталій Кононов та Станіслав Бондаренко.

"У романі Юрія Щербака поєднано два жанри - політичний трилер і роман-антиутопія, оскільки події відбуваються 2077-го року. У книзі йдеться про крах політичного режиму в Україні, про загрозу зникнення української нації та державності. Книга сподобається усім. Тут є любовна історія, прогнози та передбачення майбутнього й детективна історія резидента української розвідки в Сполучених Штатах", - розповів директор видавництва "Ярославів Вал" Михайло Слабошпицький.

Щербак розповів, що писав книгу 5 місяців.

"Сюжету спочатку не було. Була лише ситуація — герой повертається з Америки в Україну. Всі інші події писав спонтанно. Герої роману мають реальних прототипів. Намагався обережно підбирати імена, щоб нікого не образити".

Наприкінці презентації піарник Юлії Тимошенко Олег Медведєв вручив авторові букет червоних троянд.

"Ці квіти вам передала Юлія Володимирівна. Вона збиралася приїхати на презентацію, але її викликали на допит до Генеральної прокуратури", - сказав Медведєв Щербаку.

"Я дуже високої думки про передбачливість нашої генеральної прокуратури, і ще вищої думки про серце Юлії Володимирівни. Я вважаю її блискучою жінкою, політиком європейського та світового масштабу. Хотів би побажати їй мужності і подякувати за квіти, які є для мене великим подарунком", - відповів Щербак.

Зараз ви читаєте новину «Екс-посол презентував роман та отримав квіти від Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі