середа, 15 лютого 2012 13:29

Експертна комісія відмовилася аналізувати вірш Юрія Винничука "Убий під...са"

Експертна комісія відмовилася аналізувати вірш Юрія Винничука "Убий під...са"

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі відмовилася аналізувати вірш Юрія Винничука "Убий під...са".

Про це в коментарі для Gazeta.ua повідомив керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

"Оскільки залучені до Вашого листа віршовані тексти, в одному з яких згадується Юрій Винничук, не є друкованою продукцію, а як зазначається у листі, виголошені громадянином Винничуком Ю.П. у його виступі на вечорі "Ніч еротичної поезії" в рамках книжкової ярмарки "Медвін", проведення експертного дослідження та надання висновку з порушеного у зверненні питання, а також правомірності дій Винничука Ю.П. як особи, що виголосила згадані тексти, є поза межами Національної комісії", - вказано в офіційній відповіді комісії.

"Це просто відписка, - коментує Володимир Бондаренко. - Адже вірш "Убий під...са" не тільки виголошений, а й надрукований на десятках сайтів в інтернеті. Тому я повторно звернувся до Нацкомісії з листом, у якому дав посилання на декілька таких публікацій".

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Львові молодь підтримала Юрія Винничука еротичними позами

Нагадаємо, у січні народний депутат Леонід Грач звернувся до Генеральної прокуратури з проханням вжити заходів реагування на творчість письменника Юрія Винничука.

У ньому звинувачує митця у порнографії. Львівська міліція взяла у письменника письмове пояснення.

Зараз ви читаєте новину «Експертна комісія відмовилася аналізувати вірш Юрія Винничука "Убий під...са"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі