пʼятниця, 23 червня 2017 15:30

Експерти з'ясують справжню причину смерті Івасюка

Експерти з'ясують справжню причину смерті Івасюка

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз з'ясовують причини загибелі Володимира Івасюка. Дослідження проведуть спільно із судово-медичними експертами.

"Вони проведуть слідчі експерименти для з'ясування обставин смерті українського композитора та поставлять крапку у визначенні остаточної версії слідства", - повідомляє офіційний сайт установи.
18 травня 1979 року композитора Володимира Івасюка знайшли повішеним у Брюховицькому лісі поблизу Львова. Офіційна версія - самогубство. За неофіційною версією, композитора вбили агенти КДБ за наказом вищого керівництва СРСР.

У січні 2009-го Генпрокуратура України поновила кримінальну справу про смерть Володимира Івасюка, а 2012 року її закрили через відсутність складу злочину.

2014-го справу знову відкрили. А у лютому 2015 року колишній прокурор Львівської області Роман Федик заявив, що Володимира Івасюка вбили співробітники КДБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчаток у кремлівські гареми вибирали змалку - Віра Тимошенко

Володимир Івасюк - український композитор, виконавець, поет. Один із основоположників української поп-музики. Автор 107 пісень, зокрема хітів "Водограй", "Червона рута", "Я піду в далекі гори".
Похорон Володимира Івасюка 22 травня 1979 у Львові перетворився на масову акцію протесту проти СРСР. На Личаківське кладовище прийшли понад 10 тис. чоловік. Труну несли на руках до цвинтаря. На могилі були гори квітів і вінків, які міліція викинула в той самий день, а наступного - люди принесли їх іще більше. Так тривало протягом місяця. Про цю подію писали вірші й декламували на могилі Івасюка, а також розклеювали на будинках і деревах. Зміст полягав у такому: "Усіх нас не перевішаєте! Усіх не переб'єте!".

Зараз ви читаєте новину «Експерти з'ясують справжню причину смерті Івасюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі