Ексклюзиви
пʼятниця, 27 грудня 2019 10:44

Дзідзьо записує гімн України та сподівається, що його версія стане основною

Дзідзьо записує гімн України та сподівається, що його версія стане основною
Дзідзьо записує власну версію гімну України. Фото: champion.com.ua

Співак Михайло Хома, більше відомий під псевдонімом Дзідзьо, записав свою версію гімну України з молодіжним симфонічним оркестром та диригентом Оксаною Линів.

За інформацією 24 каналу, окрім гімну "Ще не вмерла Україна", запишуть і нову версію духовного гімну "Боже єдиний нам Україну храни".

Участь у записі взяли понад 70 людей. Записуватимуть гімн у три етапи: спершу оркестр, хор, а потім Михайло Хома в студії після нового року заспіває слова гімну.

За повідомленням самого співака, така ідея виникла після того, як він виконав гімн на стадіоні у Харкові перед футбольним матчем Україна – Литва. Після цього люди активно коментували виступ, а він зі сльозами на очах перечитував схвальні відгуки.

"От саме коментарі мене й запалили. Наскільки людям важливо, як виконувати гімн. Гімн України має бути такий емоційний, бо ми емоційний народ, українці", – зазначив Михайло Хома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дзідзьо зізнався, що вірить у Святого Миколая

Співак сподівається, що гімн у його виконанні стане основним.

У польському селі Млини Підкарпатського воєводства, неподалік українського кордону, 7 грудня вшанували памʼять отця Михайла Вербицького – автора музики українського гімну. Цього дня минуло 149 років із дня його смерті.

Зараз ви читаєте новину «Дзідзьо записує гімн України та сподівається, що його версія стане основною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі