Ексклюзиви
четвер, 03 жовтня 2013 13:30

Джордж Клуні полетів в космос, а Дмитро Халаджі став найсильнішою людиною планети – кінопрем'єри 3 жовтня
7

Гравітація
Параджанов
Все включено 2
Епідемія
Іван Сила

Цей вікенд безперечно увійде в історію українського кіна. Адже на цьому тижні виходять в прокат одразу три вітчизняні стрічки. Серед них – два байопики (про Сергія Параджанова і найсильнішу людину світу Івана Фірцака), а також вигадливе творіння Кіри Муратової "Вічне повернення".

Та справжнім хедлайнером цього кінотижня стала "Гравітація", яку визнали ледь не найкращим в історії фільмом про космос.

Гравітація

"Дай мені руку… дай руку", - кричатиме один з астронавтів іншому, сподіваючись втримати його перед фатальним падінням в страшну порожнечу космосу.

Чудовий медтехнік Доктор Райан Стоун вперше приймає участь у космічній програмі. В її рамках Райан вийде у відкритий космос у компанії з досвідчений астронавтом Меттом Ковальськи. Для нього – це останній в кар'єрі політ. Та під час операції станція вибухає і вони лишаються вдвох у відкритому космосі. Жодної можливості зв'язатись із Землею немає. намагаючись опанувати свою паніку та вигадати спосіб врятуватися, вони ковтають останні залишки кисню в своїх скафандрах…

"Це не просто один з найкрасивіших фільмів року. Це ще й одне з найбільших досягнень у світі візуальних спецефектів", - Time Out.

Вічне повернення

"Розумієш, я однаково люблю і свою дружину, і свою коханку. Як же ж мені бути… З ким лишитися?" - з порогу запитує головний герой, заходячи в домівку до своєї давньої знайомої.

Кілька пар акторів обігрують одну й ту саму камерну сцену. Він приходить до неї, в надії отримати відповідь на важливе питання: як бути, якщо він кохає водночас двох жінок?. Вона – намагається пригадати, хто цей чоловік такий. Він – хапається за кожне її слово… і так по колу.

"Кіра Муратова зняла авангардну стрічку. Сміливу і дещо хуліганську… Муратова демонструє абсолютно новий для себе тип і рід розвитку сюжету. І при цьому не зраджує своїй пристрасті до рефренів", - Искусство кино.

Епідемія

"Наближаються останні дні існування", - мінорно проголошує салоган цієї стрічки. Увесь світ заполонила страшна епідемія. Тепер всі люди почали боятися відкритого простору. Всі, кому вдалося вижити – ховаються в підземеллях або в середині будівель.

У центрі сюжету – офісний клерк, дружина якого от-от має народити. Та щоб дістатися до неї, він має пройти через пекельні підземелля, підвали, брудні тунелі та небезпечні будинки… адже вийти назовні неможливо.

"Автори цієї стрічки довели, що можна зняти добротне кіно без голлівудських надмірностей та з достатньо скромним бюджетом", - What Culture.

Іван Сила

"А я все одно переможу", - обнадійливо говорить протагоніст, потрапивши в безвихідну ситуацію. Що ж, судячи з розміру його біцепсів, сумнівів в цьому не може бути.

Кремезного хлопця з села ніхто не знав у великому місті. Та дуже швидко йому вдалося пройти шлях від звичайнісінького вантажника до звання "найсильніша людина планети". В цьому йому допомогли любов до праці, чисте серце та, звичайно, кохання. Стрічка переказує біографію видатного українця Івана Фірцака. Вже у 18 років він провів поєдинки у 64 країнах світу, більшість з яких завершив перемогою. Сама корлева Британії нагородила його поясом та шоломом, що були прикрашені золотом та брильянтами. Та в 1937 році він разом зі своєю дружиною повернувся на Батьківщину, де його слава нікого не цікавила…

Параджанов

"Це – череп Леніна в молодості, а це – череп Леніна в юності", - розповідає Параджанов під час екскурсії по своїй нескінченній домашній колекції артефактів.

Цей досить уважний до деталей байопик про Параджанова розповідає про основні віхи життя видатного режисера, художника, байкаря, провокатора та просто чудової людини. Однак радянська влада не могла оцінити в повній мірі його талант, через що він постійно і натикався на різноманітні заборони, звинувачення та протести. Якісь з них були аргументованими, інші – варварськими. Та незважаючи на це він зумів пронести через все своє життя відчуття свободи та любов до краси, якими пройняті всі без виключення його фільми та колажі.

"Фільму не вистачає історичних деталей. Тут так і не пояснюється, чому уряд вважав Параджанова противником системи і намагався засунути його за грати… Серж Аведікян (виконавець головної ролі - Gazeta.ua) чудово передав на екрані образ веселого романтика-шарлатана з манією величі", - The House Next Door.

Metallica: Крізь неможливе

"Іноді мить, яка змінює все – це мить, якої ти ніколи не чекав", - міркує головний герой стрічки. Це суміш фільму та концерту.

Сюжет розбудовується навколо пригод молодика, який проходить через фантасмагоричні ілюстрації до пісень легендарного рок-гурту. В результаті потрапивши на концерт цієї своєї улюбленої групи він переживає щось на кшталт релігійного одкровення.

"Це та Metallica в тому вигляді, в якому група бажає себе увічнити. Вселенський масштаб, високий рівень музики та її виконання та надпотужне шоу…" - Film Threat.

Все включено 2

- Я хочу допомогти дівчині

- А я хочу наздогнати Андрія

- А я хочу в туалет… - уривок з типової розмови трьох друзів-протагоністів.

Нарешті Андрій знайшов своє кохання. Тепер він здобув душевний спокій і з оптимізмом дивиться в майбутнє. Для того, щоб зайвий раз довести виключність свого почуття, він замовляє каблучки для весілля в Стамбулі. Та дорога за ними перетворюється на справжню пригоду вже в самому аеропорті. Він зустрічає своїх старих горе-знайомих: екс-компаньйона Бориса, Евеліну, що якимось дивом збігла з психлікарні, а також знаходить нових не менш шалених і від того небезпечних друзів.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Клуні полетів в космос, а Дмитро Халаджі став найсильнішою людиною планети – кінопрем'єри 3 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі