четвер, 08 грудня 2016 09:00

Джона Леннона застрелили біля власного будинку

В останній день життя колишній "бітл" Джон Леннон фотографувався оголений. 8 грудня 1980 року до його нью-йоркської квартири приїхала фотограф Анні Лебовіц з часопису Rolling Stone. Музикант жив на 7-му поверсі престижного будинку на Мангеттені.

Його друга дружина японська художниця Йоко Оно не хотіла опинитися на журнальній обкладинці. Проте Джон наполіг зробити знімок спільним. Для фото він роздягнувся і обійняв Йоко, вдягнену у чорний светр.

Біля будинку Леннона завжди збирався натовп фанів. Музикант не відмовляв у автографах і спілкувався з шанувальниками. Після фотосесії мав їхати на студію звукозапису.

О 16:30 Леннон розписався на примірнику своєї платівки Double Fantasy для Марка Чепмена. Сфотографувався з ним.

Після аварії 1969 року, коли музикантові наклали 17 швів, він більше ніколи не сідав за кермо, а винаймав таксі або водія. Увечері подружжя поверталося зі студії Record Plant. Близько 23:00 лімузин із Джоном та Йоко зупинився неподалік їх будинку. Чепмен вистрелив Леннону у спину з п`ятизарядного армійського пістолета. Чотири з п'яти куль влучили в ціль. Убивця не робив спроби втекти, а спокійно очікував поліцію, розгорнувши роман Селенджера "Над прірвою в житі". За рік до злочину Чепмен звільнився з роботи. Працював охоронцем крамниці на Гаваях. Позичив $2 тис. і зник навіть для дружини.

  Джон Леннон дає автограф своєму майбутньому вбивці
Джон Леннон дає автограф своєму майбутньому вбивці

Леннон помер у лікарні. О 23:15 про це сказали Йоко Оно. Вона почала битися головою об підлогу і заспокоїлась тоді, як їй дали обручку Джона. Вдова просила не інформувати про загибель Джона, оскільки їх 5-річний син Шон ще дивився телевізор і міг почути про смерть батька. Але в лікарні перебував журналіст одного з телеканалів. Він повідомив про вбивство одного з "бітлів".

Тіло музиканта кремували. Після смерті чоловіка Йоко Оно не виходила з будинку 3 місяці. Їла лише гриби та курила. Вдова Леннона й досі мешкає у будинку на Мангеттені. Щороку 8 грудня виставляє у вікні запалену свічку.

Вбивцю артиста засудили до довічного ув'язнення. Дев'ять разів Чемпен подавав прохання на дострокове звільнення. Кожного разу йому відмовляли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла відома голлівудська акторка

Зараз ви читаєте новину «Джона Леннона застрелили біля власного будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі