середа, 04 квітня 2012 16:11

Дві українські стрічки перемогли на World Media Festival

Дві українські стрічки перемогли на World Media Festival
Фото з сайту movies.kanalukraina.tv

Документальний фільм Сергія Буковського "Україна. Точка відліку" (спільне виробництво Film.ua та фонду Леоніда Кравчука "Перспективна Україна") отримав нагороду Globe-Gold у підкатегорії "Документальний політичний фільм" World Media Festival.

Нагороду фестивалю також здобув серіал "Балада про Бомбера" (спільне виробництво Film.ua і "Шпиль"). Він виграв Globe-Silver в підкатегорії "Міні-серіал". Про це повідомляє на сайті Film.ua.

Крім нагороди в підкатегорії, фільм "Україна. Точка відліку" має можливість отримати Globe-Grand Award в категорії "Документальний фільм", а також Globe-Grand Prix як кращий фільм фестивалю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога Марини Вроди на Каннському фестивалі - подія року в українському кіно

На фестиваль було подано 580 заявок з більш, ніж 20-и країн.

World Media Festival - глобальний фестиваль сучасних засобів масової інформації, який був створений у 2000 році. Він об'єднує провідних спеціалістів відділів комунікацій, маркетингу, реклами та радіомовних компаній з багатьох країн світу з творчими людьми з продакшнів.

"Україна. Точка відліку" - документальний фільм Сергія Буковського, який вийшов на екрани у 2011 році. Він присвячений 20-річчю з дня проголошення незалежності України. Головний герой фільму - Леонід Кравчук - ділиться спогадами про те, що насправді відбувалося у вищих ешелонах влади під час становлення незалежної України.

24 березня відбувся показ картини в рамках програми "Диктатура та авторитаризм" Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журі кінофестивалю "Молодість" очолить Оксана Забужко

Крім того, "Україна. Точка відліку" увійшла до короткого списку фестивалю TRT Documentary Awards.

"Балада про Бомбера" - це розповідь про реальні події, записані з вуст радянського льотчика. Дія відбувається під час Другої світової війни, на окупованій території.

Серіал "Балада про Бомбера" номіновано на New York Festivals International Television & Film Awards в категорії "міні-серіал". Також фільм пройшов у шорт-лист 10-го щорічного нагородження VES (10th Annual VES Awards).

Церемонія вручення World Media Festival пройде 9 травня в Німеччині у Гамбурзі.

Зараз ви читаєте новину «Дві українські стрічки перемогли на World Media Festival». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі