четвер, 31 серпня 2017 21:45

Два театри планують поставити п'єсу політв'язня Олега Сенцова

Два театри планують поставити  п'єсу політв'язня Олега Сенцова

Львівський режисер, керівник театру "І люди, і ляльки" Олексій Кравчук почав роботу над п'єсою "Номери" засудженого і незаконно утримуваного в Росії українського режисера Олега Сенцова. Про це інформує ZAXID.NET
Читка п'єси відбудеться в рамках Міжнародного конгресу ПЕН-клубу, що триватиме у Львові з 17 по 24 вересня.
"Драматургія просто шикарна. Я ставився до Олега Сенцова більше як до політичної фігури, так що і для мене його драматургічне обдарування стало справжнім відкриттям. Для читань ми обрали лише першу дію. Проте, коли у Театрі ім. Лесі Українки завершиться конкурс на посаду директора та художнього керівника, я запропоную до постановки п'єсу повністю", — розповів у коментарі Олексій Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pussy Riot влаштували акцію на захист Сенцова


Мета проекту — нагадати і про Олега Сенцова, і про усіх незаконно ув'язнених українців у Російській Федерації, а також у "ДНР" та "ЛНР", зокрема й про відомого вченого Ігоря Козловського, який перебуває в полоні.
Олексій Кравчук висловив надію, що п'єса "Номери" у майбутньому може стати проектом двох театрів — столичного театру Лесі Українки і львівського "І люди, і ляльки", адже специфіка п'єси передбачає використання ляльки.
П'єса "Номери" написана задовго до сфальсифікованого Росією звинувачення Олега Сенцова у тероризмі. Дивні персонажі п'єси замість імен мають номери. Парні — це істоти чоловічої статі, непарні — жіночої. Кожен день їхнього життя схожий на інший. Усі події відбуваються за жорсткими правилами, встановленими верховним божеством — Нулем.


У серпні 2015 року російський суд засудив Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму. Сенцов разом з іншим обвинувачуваним у його справі Олександром Кольченком під час оголошення вироку виконували гімн України. Зараз Олег Сенцов перебуває в колінії у м. Якутську, Республіки Саха.

Зараз ви читаєте новину «Два театри планують поставити п'єсу політв'язня Олега Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі