середа, 20 червня 2012 11:44

"Духless" відкриє Московський кінофестиваль

21 червня у столиці Росії відкривається 34-й Московський міжнародний кінофестиваль.

Для церемонії відкриття 34-го ММКФ обрано російську стрічку "Духless" (режисер – Роман Пригунов, у головній ролі – Даніла Козловский), зняту за мотивами однойменного бестселера. В основі сюжету зустріч 30-літнього успішного молодика, мазунчика долі, з дівчиною іншого соціального кола. Наскільки автори картин змогли переконати глядача у тому, що кохання вартує того, аби заради нього відмовитися від гламурного життя сучасних світських тусовок, фестивальний глядач дізнається 21 червня, в день відкриття Фестивалю. Решта ж глядачів зможе подивитися "Духless" восени, коли фільм вийде у прокат.

Другий рік поспіль серед конкурсних картин ММКФ немає жодної української стрічки, про що шкодує дирекція Фестивалю, як зізнався його програмний директор Кирило Разлогов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращим українським режисером часів незалежності визнали Кіру Мураторву

Нагадаємо, що українські фільми востаннє були в основному конкурсі Московського кінофестивалю у 2008 та 2010 роках – "Райські птахи" Романа Балаяна та "Мелодія для шарманки" Кіри Муратової (молода виконавиця Олена Костюк отримала за участь у "Мелодії..." "Срібного Георгія" за краще виконання жіночої ролі). Цікаво, що російські глядачі – і навіть деякі критики, – схильні були вважали обох режисерів російськими, так що Балаян у інтерв'ю автору цих заміток змушений був нагадати, що він є "українським режисером вірменського походження".

Серед сімнадцяти картин нинішнього основного конкурсу чи не найбільший інтерес у московської публіки викличе, безумовно, стрічка Ренати Літвінової "Остання казка Рити". У цьому груповому портреті трьох жінок примадонна сучасного російського кінематографу, яка сама зіграла у своєму фільмі (серед виконавиць значиться й одна з найвідоміших кіноактрис на пострадянському просторі Татьяна Друбич), досліджує проблеми пошуку кохання та ненависті, народженої його, кохання, відсутністю.

Фільмом-закриттям 34-го ММКФ стане картина Кристофа Оноре "Закохані" з Катрін Деньов у головній ролі. Однак, доки фестивальна публіка порине у мелодраматичні колізії французької стрічки, в якій життєві історії таких різних матері та доньки примушують замислитися про непідвладні нам примхи Долі, фестивальна публіка зможе насолодитися фільмами найрізноманітніших жанрів – від відео-арту "Медіа-форуму" до розважальних голлівудських картин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко відкрив "Молодість" і нагородив Катрін Деньов

Нинішня афіша ММКФ включає традиційні уже програми "Гала-прем'єри", "8 ? фільмів", "Навколо світу", "Ательє", "Секс, їжа, культура, смерть", підбірку кращих документальних картин "Вільна думка". Серед ретроспектив – "Німецьке кіно: від десятиліття до десятиліття" та "Золота колекція "Юніверсaл Пікчерз", в якій серед інших анонсовані "Ісус Христос – суперзірка" Нормана Джуїсона та "Шугарлендский экспресс" Стівена Спілберга.

Є у фестивальній афіші ретроспектива стрічок одного із визнаних магів світового кіно Ернста Любича, та члена журі основного конкурсу, бразильського режисера Ектора Бабенко. Прізвище останнього красномовно свідчить про його українське коріння. Народжений в Аргентині у сім'ї українсько-польських емігрантів, Бабенко емігрував до Бразилії, а згодом почав знімати і в США. Схоже, його присутність на цьогорічному ММКФ завдяки прізвищу батька стане чи не єдиним нагадуванням про Україну.

Зараз ви читаєте новину «"Духless" відкриє Московський кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі