пʼятниця, 16 липня 2021 00:45

Драма про українську гімнастку отримала нагороду у Каннах

Драма про українську гімнастку отримала нагороду у Каннах
"Ольга", драма про українську гімнастку та Євромайдан, отримала приз за найкращий сценарій у конкурсній програмі "Тиждень критики" Каннського міжнародного кінофестивалю. Фото: semainedelacritique.com

Україно-швейцарсько-французький фільм "Ольга" Елі Ґраппа отримав приз за найкращий сценарій у конкурсній програмі "Тиждень критики" Каннського міжнародного кінофестивалю.

Юна гімнастка розривається між виснажливими тренуваннями у Швейцарії та хвилюванням за матір-журналістку, що висвітлює події Євромайдану, за сюжетом.

"Показати пристрасть тинейджерки, її силу й раптовий конфлікт між особистим і колективним", - розповідає Елі Ґрапп про завдання, які ставив перед собою під час роботи над "Ольгою". – "Дослідити потенційний зв'язок між географічними й особистими кордонами. Зробити фільм про вигнання, із героїнею, яка розривається між кількома варіантами власної належності та стикається з геополітикою. Як вона примирить особисті бажання з плином історії? Вважаю, що й сьогодні це універсальне питання".

Головну роль у фільмі виконала гімнастка з Луганська Анастасія Будяшкіна. Є вихованкою київського Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного.

"Ольга" вийде в український прокат у лютому 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Каннах показали драму про українську гімнастку

"Тиждень критики" - одна з найавторитетніших конкурсних програм Каннського кінофестивалю.

2014-го Гран-прі цієї секції отримав фільм Мирослава Слабошпицького "Плем'я".

Зараз ви читаєте новину «Драма про українську гімнастку отримала нагороду у Каннах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі