середа, 10 січня 2018 17:12

Доступ до сторінки у ВК втратив у 2014: Соліст балету заперечує поширення сепаратистської пропаганди

Соліст Львівської нацопери, арт-директор та вчитель Львівської школи академічного і сучасного балету Микола Санжаревський, якого звинуватили у підтримці і фінансуванні терористичних організацій ДНР та ЛНР, заперечив свою причетність до сепаратистів.
Служба безпеки України планує провести повторну перевірку.
Інформація про те, що Микола Санжаревський на своїй сторінці ВКонтакте поширює дописи від сепаратистських спільнот та відверто підтримує самопроголошені республіки ЛНР та ДНР, з'явилася у вівторок, 9 січня. Про це написала одеська журналістка та блогерка Олена Добровольська, на сайті Enigma.

Автор: zaxid.net
  Скріншот зі сторінки Санжаревського
Скріншот зі сторінки Санжаревського
Автор: zaxid.net
  Скріншот зі сторінки Санжаревського
Скріншот зі сторінки Санжаревського


Надала скріншоти сторінки Миколи Санжаревського. Стверджує, що Микола Санжаревський займається збиранням грошей для сепаратистських організацій через WebMoney.

Автор: zaxid.net
  Скріншот зі сторінки Санжаревського
Скріншот зі сторінки Санжаревського
Автор: zaxid.net
  Скріншот зі сторінки Санжаревського
Скріншот зі сторінки Санжаревського


За добу до публікації Добровольської сайт "Миротворець" включив Миколу Санжаревського у свою базу як людину, яка "проводить антиукраїнську пропаганду та займається збором коштів для НЗФ ДНР".

Сам Микола Санжаревський заперечує звинувачення у підтримці сепаратистів і заявив, що звернеться до СБУ з проханням перевірити інформацію, яку про нього поширюють у ЗМІ та соцмережах.
"Доступ до сторінки в ВК був втрачений ще у 2014, спроби відновлення паролю нічого не дали. Десь у 2015 або 2016 СБУ вже проводила перевірку щодо подібних звинувачень і моєї причетності до протиправних дій не виявили, – заявив у коментарі ZAXID.NET Микола Санжаревський. – Але, судячи з повторного резонансного звинувачення, я вимушений буду запросити нову перевірку, оскільки такі звинувачення можуть знищити все, що я і моя команда створили, та назавжди сплюндрувати моє ім'я. У зв'язку з цим прошу дочекатися мого повернення і походу до інстанцій!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували вражаючі фото 3D шоу на фасаді Львівської опери

На офіційному сайті Львівської опери 10 січня з'явилось повідомлення про те, що керівництво театру звернулося до УСБУ у Львівській області через цю ситуацію. "З метою перевірки наведених у ЗМІ фактів дирекція Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької звернулася з офіційним запитом до управління Служби безпеки України у Львівській області. Із даного факту проводиться також внутрішнє розслідування", – йдеться у повідомленні на сайті театру.
Речник УСБУ у Львівській області Олег Александров підтвердив інформацію про те, що у 2015 році стосовно Санжаревського проводили перевірку і винесли йому офіційне застереження від подібних дій.
"Тоді не було достатніх доказів та складу злочину, аби порушувати проти Миколи Санжаревського кримінальне провадження через сепаратизм чи державну зраду, але були певні підстави надати йому офіційне застереження від подібних дій, – сказав Олег Александров. – Щодо скандалу, який розгорівся вчора, діяльність Миколи Санжаревського обов'язково перевіримо".

У стінах Львівської опери підтвердили, що колектив вже давно знає про антиукраїнські погляди Санжаревського, проте жодних дій щодо цього не вживалось, передає "Львівський портал".

Зараз ви читаєте новину «Доступ до сторінки у ВК втратив у 2014: Соліст балету заперечує поширення сепаратистської пропаганди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі