Ексклюзиви
субота, 15 червня 2019 16:21

Довго хворів: помер відомий режисер

Довго хворів: помер відомий режисер
Франко Дзефіреллі помер у 96 років. Фото: wikipedia.org

Помер 96-річний італійський режисер Франко Дзефіреллі. Він довго хворів, а останніми місяцями здоров'я значно погіршилося.

"Франко Дзефіреллі, один з найвидатніших діячів культури в світі, пішов з життя сьогодні вранці. Прощавай, маестро, Флоренція тебе ніколи не забуде", - написав у Twitter мер Флоренції Даріо Нарделла.

Джанфранко Дзефіреллі народився 12 лютого 1923 року на околицях Флоренції. Прізвище йому дала мати, адже був незаконним сином мандрівного торговця. Жінка хотіла, щоб його звали "Дзефіретті", що означає "легкий бриз", як в опері Моцарта, але через описку в свідоцтві про народження став Дзефіреллі.

Однак митець все одно прийшов до світу опери - за своє життя він поставив понад 120 спектаклів. Якось він сказав про себе: "Я не найкращий режисер опери в світі. Я єдиний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не вірив, що його роботи публікуватимуть - помер автор унікальних світлин із життя киян

Крім того, чоловік зняв чимало фільмів, зокрема "Приборкання норовливої" (1967), де головні ролі грали Елізабет Тейлор та Річард Бертон. А за свій фільм "Ромео і Джульєтта" 1968 року був номінований на "Оскар".

У 90-ті роки Дзефіреллі двічі обирали депутатом сенату Італії від партії тодішнього прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі "Вперед, Італія!".

Умер 74-летний Питер Мейхью, игравший Чубакку в фильме "Звездные войны". Семья актера сообщила, что он умер в своем доме в Техасе во вторник, 30 апреля. Причина смерти неизвестна. В последние годы он имел проблемы с подвижностью. А 2018-го перенес операцию на спине

Зараз ви читаєте новину «Довго хворів: помер відомий режисер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі