пʼятниця, 16 листопада 2012 13:08

До Києва завітала чарівна львівська гута
11

Понад сто тарелів, виконаних у техніці художнього скла майстрами львівської гутної школи, виставлені в експозиції "Дарунки з українською душею", яка відкрилася у столичному музеї "Духовні скарби України".

Виставку організувала група СКМ, яка планує підтримувати гутників, а також інших українських майстрів в рамках програми "Формула розвитку".

"Як велика українська компанія, ми щиро пишаємося, що в нашій країні живуть такі талановиті майстри. І вважаємо своїм обов'язком підтримати цих незвичайних людей, вписавши їхню творчість у нашу повсякденну роботу. Ми прагнемо того, аби наші корпоративні закупівлі, а вони щороку складають мільярди гривень, стали дуже потужним інструментом розвитку української економіки. Тому почали з маленького, у масштабах СКМ, проекту, який здатний змінити уявлення про корпоративні закупівлі. Ми будемо закуповувати лише те, що зроблено руками майстрів, з українською душею", - розповіла директор по зв'язках з громадськістю та комунікаціям СКМ Наталія Ємченко.

Експозицію виставки склали роботи львівських гутників Михайла Бокотея, Анатолія Гоголя, Максима Дідика, Анастасії Жук, Назарія Звіра, Людмили Литвин, Лесі Мандрики, Ігоря Мацієвського, Наталії Ошур, Марії Сидорик, Оксани Тарнавської та Володимира Хохлова.

"Гутне скло зараз переживає непрості часи, але ще живі майстри, готові передати талановитій молоді цю старовинну традицію. Власне, на виставці представлені роботи кількох поколінь львівської гутної школи. У рамках цього проекту молоді художники змогли не лише багато попрацювати зі склом, а й скористатися новими техніками і фарбами. Ця нагода трапилася виключно завдяки організаторам цього прекрасного проекту", - розповів член Національної спілки художників Ігор Мацієвський.

Також на виставці представлені роботи майстринь м'яких іграшок – ведмедики та сніговики. Їх створили Ганна Браткова та Ірина Анастасєнкова.

Експозиція "Подарунків з українською душею" триватиме до 25 листопада. Вхід на виставку безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «До Києва завітала чарівна львівська гута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі