Ексклюзиви
четвер, 13 червня 2019 21:45

Дні українського кіно вперше проходять у Бразилії

Автор: uain.press
  Фільм "Пропала грамота" режисера Бориса Івченка ввійшов до програми першого фестивалю Дні українського кіно в Бразилії. Стрічку покажуть 16 червня у столичному кінотеатрі "Сіне Бразиліа"
Фільм "Пропала грамота" режисера Бориса Івченка ввійшов до програми першого фестивалю Дні українського кіно в Бразилії. Стрічку покажуть 16 червня у столичному кінотеатрі "Сіне Бразиліа"

З 12 до 16 червня у столиці Бразилії, місті Бразиліа, вперше проходять Дні українського кіно. До програми фестивалю ввійшли 6 українських фільмів. Покази відбуваються в кінотеатрі "Сіне Бразиліа".

12 червня в Бразилії відзначали День закоханих. Із цієї нагоди фільмом відкриття було обрано романтичну музичну комедію "Шляхетні волоцюги" режисера Олександра Березаня. Дія відбуваються 1939 року. До Львова прибувають агенти Третього Рейху і Москви. Полюють за чарівним браслетом. За легендою, дає власнику владу над світом. Реліквія випадково опиняється в сироти Христини. Дівчину від нацистів і НКВДистів захищають двоє батярів Бодя і Мірек, за сюжетом.

У програмі показів також є фільми "Рівень чорного" Валентина Васяновича, "Сторожова застава" Юрія Ковальова, "Позивний Бандерас" Зази Буадзе, "Брама" Володимира Тихого. Класика українського кіно представлена стрічкою Бориса Івченка "Пропала грамота" 1972 року про козака Василя, який під наглядом нечистої сили везе листа російській імператриці Катерині ІІ.

У межах заходу заплановано професійні зустрічі з бразильськими кінематографістами та директором-президентом Бразильського національного агентства з питань кіно ANCINE Крістіаном де Кастро. З ним буде підписано "Меморандум про співпрацю", що "задекларує наміри щодо подальшої співпраці в аудіовізуальній сфері між Україною та Бразилією і стане важливим кроком у процесі підготовки Угоди про спільне кінематографічне виробництво між країнами".

Фестиваль проводить Держкіно спільно з благодійною організацією "БФ "Двері" та Посольством України в Бразилії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саундтреки світової кінокласики зіграють у київському парку Шевченка

У квітні вперше пройшли Дні українського кіно в Таджикистані. У місті Душанбе показали 7 українських фільмів. Це сучасні стрічки "Червоний" Зази Буадзе, "Шляхетні волоцюги" Олександра Березаня, "Сторожова застава" Юрія Ковальова, "Микита Кожум'яка" Манука Депояна, "Хайтарма" Ахтема Сеітаблаєва, "DZIDZIO Контрабас" Олега Борщевського. А також картина Сергія Параджанова "Тіні забутих предків" 1964-го.

Зараз ви читаєте новину «Дні українського кіно вперше проходять у Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі