Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2018 13:00

Дмитро Гордон: композитор, оркестровщик і аранжувальник

Дмитро Гордон: композитор, оркестровщик і аранжувальник
Як 23-річний киянин, композитор Дмитро Гордон йшов до успіху. Фото: Sgaf

23-річний киянин Дмитро Гордон пише музику, а також є оркестровщиком і аранжувальником. Закінчив музичний коледж Берклі в Бостоні, штат Массачусетс, подвійний факультет класичної композиції і кіномузики.

Музичний шлях Гордона почався в 6 років, з приватних занять по фортепіано. У 14 років Дмитро відкрив для себе світ композиції і протягом року написав понад сотню творів для соло рояля, записав 3 альбома власної музики. У 2010 році, у віці 15 років, дебютував зі своєю композицією в програмі "Шустер Live", а вже через рік вступив в елітний музичний коледж Берклі в Бостоні.

Дмитро закінчив Берклі з відзнакою і відразу ж після випуску отримав пропозицію про роботу в Лос Анджелесі від знаменитого композитора і продюсера Уолтера Афанасьєва, який продюсує Уїтні Х'юстон, Майкла Джексона, Мерайю Кері та Селін Діон. Афанасьєв також продюсував пісню "My Heart Will Go On" з фільму "Титанік", за яку отримав премію Греммі. Гордон співпрацював з Афанасьєвим як головний оркестровщик в 2016-2017 роках. Разом працювали над відзначеною міжнародними нагородами документальної драмою "Улуг Бек: через терни до зірок", а також над піснями Барбри Стрейзанд, Кенні Джі і Андреа Бочеллі для їх нових альбомів, вихід яких очікується в 2018 році.

Крім роботи в Лос Анджелесі, Гордон був названий одним з кращих молодих композиторів в Україні. Його симфонічні твори були зіграні Київським філармонічним оркестром під керуванням диригента зі світовим ім'ям Романа Кофмана. Музика Дмитра була відзначена як мікс традиційного українського мелодизма і традицій західної музики.

Своє музичне бачення Дмитро Гордон втілює в посиланні думок і емоцій, які знайдуть відгук у серці кожного слухача, змусить міркувати і філософствувати.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Гордон: композитор, оркестровщик і аранжувальник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі