вівторок, 06 грудня 2011 17:43

Дмитро Фірташ привіз до України хористів із Кембриджу

Дмитро Фірташ привіз до України хористів із Кембриджу

Мільярдер Дмитро Фірташ привіз в Україну хор Коледжу Ісуса при Університеті Кембриджу. 7 грудня хор дасть концерту Львові, а 9 — в Києві. Квитки не продаватимуть, впускатимуть за запрошеннями.

"З містером Фірташем ми познайомилися в березні цього року на одному з наших концертів. Він підійшов до мене одразу після закінчення. Сказав, що йому дуже сподобався виступ хору і запропонував відвідати Україну", - розповів кореспонденту Gazeta.ua керівник хору Марк Вільямс.

До хору входять 26 студентів Кембриджського університету. Щотижня хор співає під час церковних служб, регулярно бере участь у фестивалях і концертах у Великій Британії та за кордоном.

"За одне місце у Кембриджському університеті змагаються 10 вступників. Точно такий конкурс під час набору хору. Всіх бажаючих прослуховую. Перевіряю слух, по нотах прошу розібрати якийсь музичний твір. Якщо роблять небагато помилок, то стають членами хору", - розповів Марк Вільямс.

"Студенти навчаються в університеті всього три роки. Щороку наші лави покидає третина хористів. Доводиться готувати нових. Багато моїх випускників стали музикантами чи співаками в опері. Але вони відомі лише в межах Англії", - додав він.

Також Марк розповів, що хористи інколи неправильно одягаються на концерти і забувають слова.

"На концерт студенти мають одягати чорні шкарпетки, а приходять в червоних. Таких одразу ставлю в задні ряди. За це ніколи їх не сварю. Але вони помилки пам'ятають і більше їх не повторюють. Перед концертом завжди питаю у хористів: "Правильно вдягнулися? Не забули ноти?". Якщо вони ствердно відповідають на ці питання, то все пройде нормально", - поділився Марк Вільямс.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Фірташ привіз до України хористів із Кембриджу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі