середа, 27 січня 2021 12:07

Девід Бові вперше відвідав США

Девід Бові вперше відвідав США
Девід Бові позує у сірій сукні 1971-го. Одягав шокуючі вбрання, щоб привернути увагу. Під час одного з виступів у Лондоні, запропонував своєму гурту Hype виділитися: не виходити на сцену, як усі рокери, в джинсах, сорочці та з довгим волоссям. Учасники групи одягли епатажні костюми, з чого все й почалось. Фото: David Bowie

27 січня 1971 року англійський музикант Девід Бові вперше прилетів у США. Не міг виступати в прямому ефірі, бо мав обмеження дозволу на роботу. Привернув до себе увагу, вдягнувши сукню на рекламному заході.

У Нью-Йорку Бові зустрів гурт, який підказав йому новий напрям у творчому розвитку.

"Гурт The Velvet Underground став для мене важливим. Я відчув у ньому незвичайну експресію, несхожу на інших. У них був приголомшливий звук: суміш року та авангарду у своєрідній жорсткій комбінації", — казав згодом співак. Наслідуючи The Velvet Underground, Бові створив рок-гурт Hype.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Disney заборонив відомі мультфільми через расизм

Бові почав експериментувати з музикою та образами. Наступного року, 1972-го, випустив платівку The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. За словами його біографа Девіда Баклі, музикант "кинув виклик основним канонам рок-музики тих днів та створив найбільший культ у популярній культурі".

Тоді ж Бові почав наполягати, щоб журналісти називали його Зіггі Стардаст — вигаданий персонаж, бісексуальний андрогенний марсіанин, який прибув на Землю через загрозу апокаліпсису. Того ж року в місті Толворті відбувся перший британський концерт Бові в амплуа Зіггі Стардаста. На хвилі успіху здійснив масштабне турне по Великій Британії.

11 лютого в Україні стартує прокат першої біографічної стрічки про культового британського музиканта. "Девід Бові: Історія людини з зірок" – це фільм про подорож Девіда Бові до США в 1971 році, яка стала переломним моментом у кар'єрі музиканта.

Зараз ви читаєте новину «Девід Бові вперше відвідав США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі