Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2017 13:20

Девід Боуї взяв псевдонім на честь героя Техаської революції

Девід Боуї взяв псевдонім на честь героя Техаської революції
Девід Боуї. Фото: Вікіпедія

28 листопада 2000 року Девід Боуї був названий музикантом музикантів. Він обійшов The Beatles і Radiohead в опитуванні, проведеному журналом "NME". У голосуванні брали участь головні поп- і рок-музиканти, більшість з яких зізналися, що Боуї вплинув на них найбільше.

Британський рок-співак і автор пісень, продюсер, звукорежисер, художник і актор Девід Роберт Джонс (Девід Боуї) народився 8 січня 1947 року в лондонському районі Брікстон. У дитинстві його називали обдарованим, цілеспрямованим хлопчиком. Навчився грати на саксофоні та гітарі; пізніше — став мультиінструменталістом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський професор вирішив на рік перевтілитися у Девіда Боуї

14 січня 1966 року з'являється на публіці з ім'ям Девід Боуї з групою The Lower Third на обкладинці платівки "Сan't Help Thinking About Me". Він взяв псевдонім Боуї на честь героя Техаської революції. Протягом п'ятдесяти років займався музичною творчістю і часто змінював імідж, тому його називають "хамелеоном рок-музики". За час кар'єри музиканта продали близько 136 млн платівок і дисків з його музикою. Боуї вдавалося зберігати власний впізнаваний стиль, успішно поєднуючи його з актуальними музичними напрямками. Боуї вважається новатором, зокрема, завдяки своїм роботам 1970-х. Він мав вплив на багатьох музикантів, відомий своїм характерним голосом та інтелектуальною глибиною створених ним робіт. У Великій Британії йому вручили 9 платинових, 11 золотих і 8 срібних сертифікатів, а в Сполучених Штатах - 5 платинових і 7 золотих. 2002 року він посів 29-е місце в списку "Ста найвидатніших британців".

Помер Боуї 10 січня у віці 69 років. Півтора роки до того у музиканта виявили рак.За тиждень до смерті Боуї планував записати новий альбом.Прах легендарного Девіда Боуї поховали у секретному місці, про яке знає лише його вдова і діти.

Зараз ви читаєте новину «Девід Боуї взяв псевдонім на честь героя Техаської революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі