Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2016 20:19

Держкіно фінансує мультик за мотивами російського твору

Держкіно фінансує мультик за мотивами російського твору

6 грудня Державне агентство України з питань кіно надало анімаційному фільму "Викрадена принцеса"Олега Маламужа державну фінансову підтримку. Це викликало хвилю протестів у мережі.

Користувачі не задоволені тим, що Держкіно не взяли до уваги відкритий лист. Він був розміщений в інтернеті 3 місяці тому. У тексті громадська активістка Марина Зеленюк просить відмовити у фінансовій підтримці цього мультфільму.

""Викрадена принцеса" - це проект студії Animagrad, який ще рік тому носив назву "Руслан і Людмила". Презентувався, як екранізація твору Пушкіна. На сайті анімаційної студії його представляла афіша в російському стилі. А вже сьогодні він поміняв назву на "Викрадена принцеса" і виграв фінансування не від ГосКіноРФ, а від ДержКіноУкраїни. При цьому на сайті студії Animagrad проект продовжує носити назву "Руслан і Людмила" на фоні оновленої афіши і зберігає в анотації імена головних героїв Руслан, Людмила, Чорномор, князь Володимир. На сайті студії FilmUA імена героїв з анотації прибрали, намагаючись зробити так, щоб зв'язок з твором культового російського письменника не зразу кидався в очі", - пише Зеленюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Заборонили показ 7 російських серіалів

Повнометражний 3D-анімаційнийфільм "Викрадена принцеса" став переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно. Автори сценарію фільму – Ярослав Войцешек , продюсер – Єгор Олесов. Сума державної фінансової підтримки – 19,5 млн грн., загальна вартість виробництва фільму – 95,2 млн. грн.

"Зважаючи на те, що в Україні не вистачає грошей на екранізацію творів культових українських письменників, вважаю неприпустимим витрачати гроші українських платників податків на екранізацію творів російських письменників. Окрім цього вважаю неприпустимим продовжувати виробляти культурний продукт, який допомагатиме Російській Федерації підтримувати міф, згідно з яким "українці і росіяни – один народ". А казка Пушкіна, в якій князь Володимир став російським персонажем, працює саме в цьому напрямку", - пише Зеленюк.

Права на показ мультфільму продані в Німеччину, Австрію, Швейцарію, Литву, Латвію, Естонію, Китай, країни Близького Сходу і Північної Африки. 15 - 16 грудня у столичному кінотеатрі "Оскар"буде представлений перший тізер "Викраденої принцеси". Подія відбудеться в рамках Зимового кінориноку Одеського кінофестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Держкіно фінансує мультик за мотивами російського твору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі