Ексклюзиви
пʼятниця, 17 березня 2017 10:08

День святого Патрика: цікаві факти
7

День Святого Патрика
Фото: KudaGo.com
День Святого Патрика
День Святого Патрика
День Святого Патрика
День Святого Патрика

День святого Патрика відзначають 17 березня.

За офіційною версією, 17 березня 415 року нашої ери у Велльсі, в сім'ї римських громадян Кальфурніуса і Кончесси, народився хлопчик — Мевін Суккат. Батько Мевіна був дрібним землевласником і дияконом місцевої церкви, проте займав цю посаду переважно через гроші, тому юний Патрік не був гарним вірянином.

Святий Патрик - покровитель Ірландії. За переказами, він приніс християнство на язичницький острів, а також вигнав усіх змій. В честь нього освячені більше 2 тис храмів по всьому світу, головний з яких — собор святого Патрика в Дубліні, побудований в 1192 році.

Символікою свята є все ірландське: напої, одяг (якщо не національний ірландський одяг, то хоча б зелений колір вбрання), музика, пісні і танці.

Особливим та офіційним символом цього свята є трилисник конюшини, який, за легендою, святий Патрик особисто вибрав як знак уособлення віри і Трійці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Приймати мовні квоти після трьох років війни принизливо" - Забужко

Головним атрибутом свята є одяг насиченого смарагдового кольору. Особливо популярним є светр з величезним трилисником на грудях. Якщо його немає, згодиться зелена футболка чи костюм ельфа з білими гетрами та казковою рудою бородою. Також можна розмалювати обличчя чи пасма волосся спеціальними фарбами.

На День святого Патрика готують традиційні ірландські страви – смажене курча, тушковану баранину з капустою, картопляну запіканку з м'ясом, товчену з капустою та маслом картоплю, а також чорний пудинг. Запивають елем, пивом чи міцнішими напоями.

У цей день влаштовують паради. На вулиці виходять люди в екстравагантних костюмах та грає музика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На базу полку "Азов" наклали арешт

Девіз свята вміщується в одне слово — Craic. Це означає "радість і насолода". Люди п'ють пиво і танцюють груповий ірландський танець кейлі.

2015 року у цей день у зелений колір свята пофарбували Сіднейську оперу, Емпайр-стейт-білдінґ, Берлінську телевежу і Пізанську вежу.

Зараз ви читаєте новину «День святого Патрика: цікаві факти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі