четвер, 17 травня 2018 17:22

День музеїв: добірка безкоштовних заходів, які варто відвідати

Музеї столиці готуються до святкування Міжнародного дня музеїв. 18 та 19 травня вхід до багатьох закладів зроблять безкоштовним. Крім того, для відвідувачів готують особливі програми майстер-класів, екскурсій та квестів.

Gazeta.ua підготувала добірку найцікавіших безкоштовних подій у музеях столиці.

Національний художній музей України пропонує оглянути музейну експозицію з 28 творів у доповненій реальності, розмалювати малюнки за мотивами творів Олександра Богомазова, а також послухати виступ DJ Mishukoff. Крім того, усіх охочих запрошують відтворити світові шедеври живопису. Для відвідувачів позуватимуть волонтери, одягнені як герої картин.

Де: вул. Михайла Грушевського, 6
Коли: 19 травня, з 20:00 до 23:00

Автор: facebook.com
 

У Національному науково-природничому музеї НАН України проведуть низку лекцій та майстер-класів: зокрема розкажуть про одяг давніх людей, навчать ткати, пояснять, у чому полягають зоологічні вади істот наві з фільму "Аватар" Джеймса Кемерона. Також музей організовує ботанічний квест у центральних кварталах столиці.

Де: вул. Б. Хмельницького, 15
Коли: 18 травня, з 11:00 до 17:00

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли тиша заговорила" - в Нацопері показали вражаючий перформенс

У ніч проти 19 травня в PinchukArtCentre покажуть фільми американського режисера Девіда Лінча "Шосе в нікуди" та "Твін Пікс: крізь вогонь". Мова сеансів: англійська з українськими субтитрами.

Де: вул. Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2
Коли: ніч з 18 на 19 травня, з 20:00

Національний музей українського народного декоративного мистецтва покаже виставу "Райська земля" про життя та творчість Марії Примаченко. Її зіграє естрадний театр Шарж. Вхід на виставу - за благодійним внеском на розсуд глядача. Крім того, найменших відвідувачів навчать розмальовуванню ляльок та писанок, автентичному прасуванню речей за допомогою качалок та покажуть ляльковий театр.

Де: вул. Лаврська, 9, корпус 29
Коли: 18 травня, з 12:00 до 21:00

У Київській фортеці зроблять безкоштовний вхід для усіх відвідувачів. Протягом кількох сеансів покажуть фільм "Той самий Мюнхгаузен". Планують провести конкурс фотографій та дитячих малюнків. Найкращі роботи прикрасять стіни публічних приміщень фортеці.

Де: вул. Госпітальна, 24а
Коли: 18 травня, з 10:00 до 23:00

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова найдорожча картина на аукціоні Sotheby's

У Національному музеї Тараса Шевченка влаштують акцію "Музей в мережі". Для відвідувачів проведуть екскурсії "Дворянські родини і Тарас Шевченко", а також квест #Шева_today, де будуть задіяні експонати часів ХІХ століття.

На сторінках музею в мережах Facebook та Instagram будуть показувати онлайн-трансляцію екскурсії "Усе про Ше". Протягом дня в атріумі музею буде доступна інтерактивна виставка від Google "Київ VRажає", де можна оглянути краєвиди столиці за допомогою 3D-панорам.

Де: бульвар Тараса Шевченка, 12
Коли: 19 травня, з 10:00 до 21:00

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли невідому картину Рембрандта

На початку травня у паризькому в музеї Palais de Tokyo провели першу виставку для гостей-нудистів. Оригінальну виставку прийшли відвідати близько 160 осіб. Квитки розкупили за два дні.

Зараз ви читаєте новину «День музеїв: добірка безкоштовних заходів, які варто відвідати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі