Ексклюзиви
пʼятниця, 29 червня 2012 11:02

Данські художники розфарбували живих голубів

Автор: Фото: zoochel.ru
 

Подив і навіть занепокоєння викликали у мешканців та гостей данської столиці помічені в деяких її районах різнокольорові голуби. Висловлювалися навіть припущення про появу нової форми "пташиного грипу".

Але таємницю пернатих малинового, бірюзового та жовтого кольору швидко розгадали: незвичайні птахи є творами мистецтва виставці "Годинник життя", який проходить у Копенгагені.

Два художники Юліус фон Бісмарк і Жюльєн Шарьер спіймали голубів та, розфарбувавши їх, згідно зі сміливим творчим задумом, знову відпустили на волю. Примітно, що живописці використовували харчові фарби, які не заподіють шкоди птахам і протримаються на їх пір'ї близько півтора місяців - поки буде відкрита експозиція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадець відтворив "Зоряну ніч" Ван Гога за допомогою кістяшок доміно

Один з організаторів виставки Крістіан Бреттон-Мейер пояснив, що незвичайні птахи повинні прикрасити навколишню дійсність, яка аж ніяк не завжди викликає в нас позитивні емоції. "Це спосіб ввести мистецтво в наші будні, - сказав він. - Різнокольорові голуби підносять повсякденне життя".

"Такий задум пересувний ("перелітної") виставки: під час її роботи в Копенгагені і околицях літатимуть кольорові голуби", - сказав в інтерв'ю газеті "БТ" організатор хеппенінгі Серен Петерсен.

Зараз ви читаєте новину «Данські художники розфарбували живих голубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі