понеділок, 15 квітня 2019 12:30

"Чоловік іноді відпускає на заробітки" — 70 років Пугачовій
7

15 квітня 1949-го народилася примадонна радянської та російської естради, "жінка, яка співає" , Алла Пугачова. З 1976 до початку 1990-х за результатами опитувань всесоюзних музичних хіт-парадів незмінно визнавалася найкращою співачкою року. До її репертуару входить понад 500 пісень, загальна кількість випущених дисків перевищила 250 млн екземплярів.

Крім того, вона відома як композир-пісняр, режисер, продюсер, кіноакторка та телеведуча.

За визначенням багатьох сучасників, Пугачова стала першою вільною співачкою в СРСР і зробила революцію на радянській естраді періоду брежнєвського застою. Зокрема, вона відмовлялась співати офіціозні, ідеологічно "правильні" пісні про КПРС, Леніна, революцію та батьківщину. Натомість співала, що хотіла, — в основному, ліричні пісні, зокрема на вірші напівзаборонених поетів: Марини Цветаєвої та Осипа Мандельштама, чого не могли собі дозволити інші радянські естрадні виконавці. Багато пісень в її репертуарі мали підтекст, направлений проти влади, наприклад, "Всё могут короли", або "Делу время". За це неодноразово піддавалася критиці в офіційній радянській пресі, її часто називали вульгарною співачкою. Проте в народі появу Пугачової на радянській естраді охрестили як "другий пугачовський бунт", а також склали анекдот, що Брежнєв — дрібний політичний діяч епохи Алли Пугачової. 2009-го оголосила про припинення гастролей, а 2010-го дала останній сольний концерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пугачову не впізнати: показали фото зірки в новому іміджі

Однак до свого 70-річчя зробила виняток.

"Здоров'я треба берегти. Цей концерт для мене святе, бо головна мотивація — діти. Більше я вже не наважусь нічого цього робити. З такими муками і нервами!" — зізналася Пугачова.

Шоу під назвою "Алла Пугачова. PS" відбудеться 17 квітня в Москві на сцені Кремлівського палацу. Також усупереч чуткам, що примадонна давно вже не в голосі та не може співати наживу, Алла Борисівна запевнила: використовувати фонограму на своєму ювілейному концерті не збирається, тому що не вміє під неї відкривати рот.

Цікаво, що виступати перед повним залом для глядачів Пугачова взагалі не збиралася. Спочатку вона планувала зробити концерт для дітей і близьких і записати його для телебачення. Але щось пішло не так.

"Коли почали готуватися, в Кремлі дивувалися, чому я людей на концерт не кличу: "А як же зала буде порожньою? Може, справжній концерт зробимо?" —"Зробимо", — відповіла я машинально, бо була вся в думках, на емоціях. Потім телефонують і кажуть, що почалася метушня з квитками. Я здивувалася і перепитала: "З якими квитками?"... Ось так мене і засватали на мій власний концерт", — заявила Пугачова

В офіційних точках продажу квитки, які коштували (от 18 тисяч до 420 тис. руб.), розлетілися за добу.

Російські телеканали до ювілею примадонни кілька днів показують фільми, концерти та інтерв'ю зі її участі.

* * *

"Я ніколи й не мріяла про славу. Про що було мріяти? Що я — підсліпувата дилда з косою та в окулярах — виходитиму на сцену", 0151 згадує вона.

Співати почала 5-річною. У п'ятнадцять поїхала в перші гастролі. За концерт отримала 4,5 крб. і розплакалася.

Популярною стала 1975-го після конкурсу "Золотий Орфей" у Болгарії. Отримала Гран-прі за пісню "Арлекіно". На конкурс потрапила випадково — замінила учасника, якого не випустили з Москви. Згодом знялася в стрічці "Жінка, яка співає". Під псевдонімом Борис Горбонос написала до неї музику. 1979-го фільм переглянули 70 млн глядачів.

У 1980-х пісні для Пугачової писав композитор Раймонд Паулс. Пліткували, що у них роман. Однак на свій попередній ювілей Паулса співачка не запросила.

"Я недовго був у її оточенні, — не ображався композитор. — На задніх лапках перед нею завжди ходили інші. Бачив її інтерв'ю: сидить у дорогому лімузині, наче не може просто в кріслі. Діаманти на ній... І поруч — красунчик Галкін. Вона чоловіків змінює, як Едіт Піаф".

Пугачова 5 разів виходила заміж. 1969-го взяла шлюб із литовцем Міколасом-Едмундом Орбакасом. Вони познайомилися у цирковому училищі.

"Я не збирався одружуватися, — розповідаd Орбакас. — Але якось Алла розбудила мене зранку: "Освідчуйся!". Вона завжди хотіла слави — які там чоловіки, діти і борщі?".

1971-го народилася донька Крістіна (співачка Крістіна Орбакайте). За 3 місяці Пугачова повернулася на сцену. Незабаром розлучилися з Орбакасом.

"Жити з нею — як на вулкані, — казав екс-чоловік співачки. — У неї вибуховий характер. Їй постійно потрібні нові враження".

Другим чоловіком Пугачової 4 роки був кінорежисер Олександр Стефанович. Він порадив їй носити сукні-балахони та більше спілкуватися з публікою. Після розлучення не розмовляють.

"Не хочу бути її свитою та дармоїдом", — каже Стефанович.

1978-го співачка вийшла заміж за Євгена Болдіна.

"Алла запросила мене додому, — згадує знайомство Болдін. — Поставила на стіл пляшку "Пшеничної" — вона так перевіряє людей. Наступного дня я був її директором".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народила й віддала до притулку — розповіли про 3 вагітності Пугачової

Пугачова завагітніла, але позбулася дитини.

Розлучилися 1993-го. За рік чоловіком Пугачової став співак Філіп Кіркоров, молодший на 18 років.

"Так дійняв, що легше було вийти за нього заміж, ніж пояснити, чому цього не слід робити", — казала Алла Борисівна після четвертого розлучення.

Нині заміжня за пародистом 42-річним Максимом Галкіним. Каже, що з цим чоловіком не боїться старіти.

Одружилися 2011-го. Мають 2 дітей — Лізу і Гаррі - народжених від сурогатної матері 2013-го. Має 3 онуків.

Жінка зізнається, що живе на утриманні чоловіка, бо сама отримує звичайну російську пенсію в розмірі 17 тис. рублів (майже 7 тис. грн).

При цьому витрати її сім'ї значно перевищують такий скромний бюджет: утримання їхнього маєтку-палацу в селі Грязь обходиться в 500 тис. руб. (понад 205 тис. грн), а на двійнят Гаррі та Лізу подружжя витрачає мільйон (понад 410 тис. грн).

"Треба якось заробляти – все закінчується. Чоловік іноді відпускає на заробітки, тому що ну не звикла я до такого життя. Бути на утриманні чоловіка – це жахливо. І не моє зовсім!" – поскаржилася Алла Пугачова.

Утім, час від часу вона все ж виступає на приватних заходах, де її гонорари коливаються від 250 тисяч до 350 тыс. євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До скону разом: Пугачова і Галкін обвінчалися

Цитати Пугачової:

Слабкий завжди поступається дорогою сильному і тільки найсильніший поступається дорогою всім.

У бажанні стати вільним чи потрібно звільнитися і від цього бажання?

Люди — тварини з царства тварин, тому і не хочуть бути людьми.

Каша в голові — так поділися з ближнім!

Купувати своєму чоловікові труси — священне право кожної жінки.

Для того, щоб любити людей, треба з ними не спілкуватися.

Мої нерви були, як залізні канати.

Їм однаково було: хто я, що я, головне — я з Радянського Союзу.

Ну що ж, добре, що мішенню виявилася я, а не слабша людина.

Я — єдина зірка в Росії та "совку". Така в мене посада.

Я тут якось сказала одному знайомому: "Треба бути сміливою людиною, щоб поїхати в Америку жити". А він каже: "Треба бути сміливою людиною, щоб тут залишатися".

Не треба плутати інтерв'ю зі сповіддю.

Яке гидке слово — звичка. У мене звичок немає. Їй-богу.

Дорогі жінки. Насамперед, вас не повинно залишати почуття гумору щодо чоловіка, і все буде добре.

Я навчилася прощати практично все.

Грошей потрібно рівно стільки, щоб не почуватися приниженим.

Може бути, я співаю геніальніше в студії, але коли я на сцені, глядачі геніальніші.

Будь-яка жінка — завжди актриса. І якщо вона погана актриса, вона програє.

Зараз ви читаєте новину «"Чоловік іноді відпускає на заробітки" — 70 років Пугачовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі