Ексклюзиви
четвер, 24 листопада 2011 16:29

Четверта частина "Сутінків" спровокувала наплив туристів до Румунії

Четверта частина "Сутінків" спровокувала наплив туристів до Румунії

Кожен п'ятий прихильник фільму "Сутінки" мріє про поїздку до Трансільванії (Румунія) після перегляду четвертої частини вампірської саги, наводить результати дослідження компанії Travelex Worldwide Money портал romaniantimes.at.

Статистичні дані показують, що кількість туристів в Трансільванію зросла на 50%. Серед інших шанувальників вампірської саги лідирують американці та британці.

У повідомленні йдеться, що до різдвяних свят Румунію відвідають близько трьох тисяч фанатів саги. Аналіз, здійснений компанією Travelex, показує, що кількість бажаючих відправитися в Трансільванію стала на 14% вище, ніж було після виходу в прокат попередньої стрічки "Сутінки. Сага".

При цьому половина опитаних зізналися, що до перегляду фільму були впевнені, що Трансільванія - це вигадане місце.

Румунські туроператори також підтвердили ріст туристичного потоку в свою країну. Вони відзначають, що протягом трьох років, з моменту виходу першого фільму саги, кількість туристів з Великої Британії збільшилася на 80%. А за останні чотири тижні обсяг бронювання в готелях виріс на 50% порівняно з аналогічним періодом 2010 року.

З тих, хто планує з'їздити Румунію, 90% заявили, що хочуть відвідати також і замок Дракули Бран і брати участь у костюмованих реконструкціях на тему вампірів.

З моменту запуску першого фільму "Сутінки. Сага" в світі було продано 155 мільйонів примірників творів Стефані Майєр - автора саги.

Зараз ви читаєте новину «Четверта частина "Сутінків" спровокувала наплив туристів до Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі