пʼятниця, 07 вересня 2018 07:34

"Чорти бісяться, це нормально" - облили фарбою кінотеатри, де показуватимуть фільм про Петлюру

"Чорти бісяться, це нормально" - облили фарбою кінотеатри, де показуватимуть фільм про Петлюру
Державне агентство України з питань кіно звернеться до МВС та СБУ з проханням відреагувати на дані злочинні дії. Фото: Fb/Пилип Іллєнко

У Запоріжжі невідомі облили червоною фарбою постери фільму "Таємний щоденник Симона Петлюри", розміщені на кінотеатрах імені Маяковського та імені Довженка.

Про це написав глава Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

"Облили червоною фарбою постери створеної за підтримки Держкіно стрічки "Таємний щоденник Симона Петлюри" режисера Олеся Янчука, яка 6 вересня вийшла у широкий кінотеатральний прокат в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із кількох реальних героїв Крут створили одного персонажа

На його думку, метою провокації було зірвати демонстрацію фільму. За інформацією дистрибутора картини, через ці провокації кінотеатри можуть відмовитися від показів стрічки.

"Ми вважаємо цей прецедент надзвичайно небезпечним, адже у прокат виходитиме ще чимало українських фільмів на важливі історичні теми і безкарність провокаторів може призвести до того, що кінотеатри боятимуться демонструвати такі стрічки", - заявив Іллєнко.

Державне агентство України з питань кіно звернеться до МВС та СБУ з проханням відреагувати на дані злочинні дії і вжити заходів з недопущення подібних випадків у майбутньому.

Журналіст Вахтанг Кіпіані теж відреагував на провокації у Запоріжжі. Написав, щоб йти на фільм треба точно.

"Москва вбила Петлюру. Потім підмінила пам'ять про нього, перетворивши одного з керівників держави на нібито "погромника". А тепер підсилає провокаторів, щоб облити фарбою і розкидати листівки "Петлюра - кат єврейського народу" у Запоріжжі. Чорти бісяться, це нормально. Фільм "Таємний щоденник Симона Петлюри" у кінотеатрах від сьогодні. Треба йти!)".

Gazeta.ua пропонує пригадати борців за нашу державність, які потрапили в історію.

Зараз ви читаєте новину «"Чорти бісяться, це нормально" - облили фарбою кінотеатри, де показуватимуть фільм про Петлюру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі