середа, 07 грудня 2011 16:51

Черкаському священику-чорнобильцю заборонили голодувати
8

Фото: Фото: Наталія Писарєва

У протестній акції чорнобильців під Кабінетом Міністрів бере участь протоієрей Української православної церкви Московського Патріархату отець Борис Бордовський. Він має статус інваліда-чорнобильця.

"Моя участь у протесті - це позиція не церкви, але позиція мене як священика і чорнобильця, – розповів він на прес-конференції в Черкасах. – Чому я як священник цим займаюсь? Бо церква була задіяна у виборах Президента, і в 2010 і в 2004 році. Маю передвиборчу листівку "Янукович – православний Президент". А він зрадив своїх виборців, не виконує програму. З цього приводу я готую звернення до блаженнійшого патріарха Володимира. Днями чорнобильці надіслали листа патріархові Московському Кирилу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці запевняють, що не їдять фаст-фуди під час голодування

Отець Борис голодував під Кабміном два дні, далі, каже, лікарі заборонили.

"Нам не дозволили ставити намет, тому спимо на опалому листі, міліція забороняє відпочивати на лавках. Людям часто не надається медична допомога, швидка почала чергувати лише на 6 день акції, - поділився враженнями від акції протесту. – Проте найбільшою проблемою є відсутність нормального туалету. За сприяння Королевської (депутат від БЮТу) встановили біотуалет, але він забився швидко. Поряд із нами постійно чергують представники міліції і СБУ, навіть у швидку до хворих сідають, знімають на відео".

За словами Бордовського на сьогоднішній ранок голодувало 36 представників чорнобильців.

Зараз ви читаєте новину «Черкаському священику-чорнобильцю заборонили голодувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути