субота, 19 січня 2019 21:45

Через скульптуру вибухнув релігійний скандал

Через скульптуру вибухнув релігійний скандал
Скульптура фінського художника Яні Лейнонен зі скандалом повернеться на батьківщину. Фото: dw.com

Ізраїльський музей сучасного мистецтва зі скандалом повертає скульптуру розп`ятого на хресті клоуна Макдональда авторові.

Зараз у музеї діє експозиція фінського митця Яні Лейнонен. Окрім розп`ятого клоуна представлені Ісус та Діва Марія у вигляді ляльок Барбі та Кена.

"Суспільство сприймає релігію не як духовні цінності, а скоріше як моду, - каже Лейнонен. - Я намагаюся привернути увагу публіки до питань віри та сучасної споживацької культури."

Хоча виставка була популярна, представники місцевої християнської громади влаштували мітинг перед входом до музею. Вимагали прибрати твори фіна. Дійшло до сутичок із поліцією. Від пляшок із запалювальною сумішшю постраждали троє правоохоронців.
Керівництво музею вирішило якомога швидше прибрати з публічного огляду скандальну скульптуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували, що зникло з Києво-Печерської лаври

Подібні акції протесту на релігійному підґрунті в Ізраїлі сталися не вперше. У 1995 році місцева телекомпанія вирішила продемонструвати фільм "Остання спокуса Христа" 1988-го режисера Мартіна Скорсезе. У стрічці показано одруження Ісуса з Марією Магдалиною. Після масових протестів місцеві християни просто перерізали кабелі в кількох районах міста, залишивши місто без телебачення.

Зараз ви читаєте новину «Через скульптуру вибухнув релігійний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі