субота, 05 березня 2022 23:35

Це гірше, ніж Друга світова - Алексієвич висловилась про війну

Це гірше, ніж Друга світова - Алексієвич висловилась про війну
Алексієвич визнала, що Лукашенко є співучасником злочинів Путіна. Фото: Getty images

Білоруська письменниця та нобелівська лауреатка Світлана Алексієвич назвала війну Росії проти України гіршою, ніж Друга світова.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"Путін – гірший за Сталіна, бо у нього немає жодної людської ідеї. Це розпад імперії, імперської свідомості, месіанства, що збіглося з комуністичним відчуттям влади над світом", - вважає вона.

Посварити білорусів з українцями вигідно лише Росії, щоб втягнути Білорусь у війну. Українці та білоруси, які воюють за Україну - герої.

"Погрози Путіна ядерною зброєю - це божевільні слова, але світ не може залежати від однієї божевільної людини", - вважає Алексієвич.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко має владу лише ув'язнити, знущатися і принижувати власний народ. А надання території Росії означає співучасть у злочині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусії почалися протести проти Лукашенка

"Лукашенко перетворив Білорусь на країну-агресора. Це дуже соромно і страшно", - підсумувала письменниця.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Це гірше, ніж Друга світова - Алексієвич висловилась про війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі