вівторок, 02 квітня 2013 10:19

Частину фільмів з добірок "Українські злі" та "Україно, Goodbye!" виклали в інтернеті

Частину фільмів з добірок "Українські злі" та "Україно, Goodbye!" виклали в інтернеті
Кадр з фільму "Очерет" Руслана Батицького

Відучора в інтернеті можна переглянути частину фільмів, які входили до підбірки короткометражок "Українські злі" та "Україно, гудбай!".

Серед них "Гамбурґ", "Красива жінка", "Очерет", "Ксенофілія", "Без ГМО", "Та поїду!" "Янгол смерті", "Пиріг", "Зло", "Ворон"а, "Гриби", "Коротка історі"я, "Майже кохання", "Хата при дорозі".

Підбірку "Українські злі" можна переглянути тут, а частину фільмів з "Україно, гудбай!" за цим посиланням.

Трохи пізніше стануть доступні стрічки з альманаху - "Як козаки в космос полетіли", "Національна ідея в Україні", "Швейцарський годинник". А восени 2013 року планується випустити до інтернет-прокату фільми, фестивальна доля яких триває: "Ядерні відходи", Мирослава Слабошпицького, "Побачення" Євгена Матвієнко, "Борода" Дмитра Сухолиткого-Собчука, "Арівідерчі, Серього!" Андрія Тимощука, "Ключ" Артура Млояна.

Минулого року, 1 листопада в прокат вийшла перша частина кіноальманаху "Україно, Goodbye!". Це творча лабораторія, створена для пошуку шляхів розвитку українського кіно. В її рамках зняли 25 короткометражок загальною тривалістю 10 годин. У кінотеатрах показали 6 з них, решту планували випустити 28 березня цього року.

Але добірку "Українські злі" зняли з прокату на наступний день після прем'єри. Її показали лише один раз на вечірньому сеансі.

"У нас виник "робочий момент" з Держкіно. Оскільки маємо підписаний з ними ліцензійний договір, по якому можемо використовувати частини альманаху тільки з іменем "Україна, гудбай!", а не "Українські злі" чи будь-які інші назва, - пояснює Денис Іванов, продюсер кіноальманаху і генеральний директор компанії "Артхаус Трафік". - А окрім тих фільмів, які ми знімали сумісно з Держкіно ми додади до збірки ті фільми, які знімали режисери за свої кошти. Це стрічки "Останній день" Анастасії Касілової, "Красива жінка" Альони Алимової та "Гамбург" Володимира Тихого".

"Оскільки цей момент був не узгоджений, то ми зняли з прокату кінодобірку. Про цензуру річ не йде. У нас є це посвідчення на прокат. Цензура - це коли не видають дозвільні документи" - додав Денис Іванов.

Як повідомляється на сайті проекту "Україно, Гудбай!" решта фільмів, які знімалися в рамках цієї творчої лабораторії з різних причин у цьому дистриб'юційному форматі до інтернет-прокату наразі не готуються.

Зараз ви читаєте новину «Частину фільмів з добірок "Українські злі" та "Україно, Goodbye!" виклали в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі