вівторок, 06 серпня 2013 14:18

Хворих на гепатит та ВІЛ остаточно виписали з клініки на території Лаври
17

Фото: Фото: Наталія Шестопал

Сьогодні, 6 серпня, з клініки Інституту епідеміології та інфекційних хвороб, яка розташована біля Києво-Печерської Лаври у Києві частково випишуть пацієнтів хворих на ВІЛ. За день до цього з лікарні виписали всіх хворих на гепатит.

Хворих виписали у зв'язку з переїздом клініки у новий корпус на вул. Амосова, 5. Працівники лікарні розповіли, що до Жовтневої лікарні відправили лише двох пацієнтів. Інших відправили лікуватися амбулаторно.

"Поки не знаємо чого очікувати. Зранку хворим казали, що вони будуть лежати до 15 серпня, а вже під вечір всіх виписали. Керівництво ще не повідомляло нас про те, коли ми переїдемо до нового приміщення. Персонал нервує, бо не всім зручно їздити на нове місце", - розповіла Надія, працівниця клініки.

Наразі робітники клініки пакують речі, які залишились у приміщенні.

"Обіцяли, що там буде все нове. Незрозуміло тоді навіщо забирають всі ці старі меблі. Кому вони потрібні? Можливо, меблі прибирають, щоб просто звільнити приміщення", - припустила жінка.

За словами головного лікаря Костянтина Легези, у клініці на лікуванні залишилось 19 тяжкохворих на ВІЛ. Із них до інших лікарень сьогодні перевезуть ще 5 пацієнтів. Всіх інших виписали на амбулаторне лікування.

Боротьба за приміщення клініки на території Лаври вже триває багато років. Останні три роки у ЗМІ час від часу з'являлись повідомлення проте, що клініку виселяють. Наразі історичну будівлю, уряд передав церковникам. Нагадаємо, раніше у ЗМІ повідомляли, що пацієнтів виписують з клініки, де лікуються хворі на гепатит та ВІЛ, проте нове приміщення лікарні на вул. Амосова, 5 не добудовано. У ньому немає вікон та дверей.

Зараз ви читаєте новину «Хворих на гепатит та ВІЛ остаточно виписали з клініки на території Лаври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути