Ексклюзиви
неділя, 18 січня 2015 06:15

Боєць батальйону "Волинь": "Якщо треба – дійдемо до Владивостока і поп'ємо львівської кави"

Боєць батальйону "Волинь": "Якщо треба – дійдемо до Владивостока і поп'ємо львівської кави"
На фото: М. Устименко

Багато українців пішли воювати з російськими терористами добровільно, і держава у цій боротьбі їм, фактично, нічим не допомагала. Але зараз ситуація потроху виправляється.

Про це – в розмові із добровольцем батальйону "Волинь" Миколою Устименком, який прибув у короткотермінову відпустку з-під Дебальцевого на Полтавщину.

"Все трималося та тримається на простих людях, котрі не шкодують для армії нічого і віддають іноді останню копійку, відриваючи від себе. Держава, державне забезпечення – це все популізм. Армію забезпечують прості громадяни. Ми одягнені, взуті, нагодовані. По мені видно, що я не з голодного краю. Але все це лише дякуючи людям. У зоні АТО найголовніше – це відчувати підтримку один одного. Без того ж тепловізора, без прибора нічного бачення там робити нічого. Наш батальйон, дякуючи не державі, а волинським волонтерам, був усім цим забезпечений. На кожному блок-посту ми маємо по 3-4 тепловізори. Річ дорога, від 60 тисяч гривень. Прибори нічного бачення теж 20  а то й 30 тисяч кожен. Цяцьки не дешеві. То ж поводимося обережно", – пояснює доброволець

Говорить, після трьох місяців перебування у зоні АТО моральні цінності, принципи не змінилися. Також вважає, що ніякий Путін Україну на коліна вже не поставить: якщо політики ще живуть старими критеріями бізнес-інтересів, то прості українці духовні критерії буття, питання цілісності українських земель ставлять на перше місце.

"І за це будемо боротися до переможного кінця. Треба буде, то дійдемо і до Владивостока. І там поп'ємо львівської кави",– каже Микола Устименко.

Зараз ви читаєте новину «Боєць батальйону "Волинь": "Якщо треба – дійдемо до Владивостока і поп'ємо львівської кави"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути