неділя, 13 грудня 2020 00:45

Білл Гейтс порадив книги для паршивого року

Білл Гейтс порадив книги для паршивого року
Білл Гейтс порадив 5 книг, щоб завершити рік на хорошій ноті. У них йдеться про расизм, Другу світову війну, шпигунів часів холодної війни та прорив у медицині. Фото: gatesnotes.com

Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс порадив книги, які варто прочитати до кінця 2020 року.

"У важкі часи, а 2020 рік без сумніву можна назвати таким, ті з нас, хто люблять читати, звертаються по допомогу до найрізноманітніших книг. Я хотів заглибитися в яку-небудь складну тему – наприклад, у несправедливість, що лежить в основі протестів Black Lives Matter. Іноді мені потрібно було знизити темп і звернутися наприкінці дня до чого-небудь легшого. У результаті я прочитав безліч різних книг. Сподіваюся, ви знайдете тут щось, що допоможе вам закінчити рік на хорошій ноті", - пише Гейтс у своєму блозі.

"Новий Джим Кроу: масові ув'язнення в епоху дальтонізму" Мішель Александр (The New Jim Crow: Mass Incarceration in the Age of Colorblindness, by Michelle Alexander".

"Як і багато білих, в останні місяці намагався глибше зрозуміти структуру системного расизму. Ця книга відкриває очі на те, як правова система несправедливо переслідує людей на підставі їхнього кольору шкіри. Це добре видно з історії та статистики ув`язнень. Я був ознайомлений із деякими даними, але Мішель Александр допомогла мені помістити їх у контекст. Я дочитав та як ніколи переконаний, що нам потрібен справедливіший підхід до винесення вироків та більше інвестицій у кольорові спільноти".

"Діапазон: чому дженералісти перемагають у спеціалізованому світі" Девід Епштейн (Range: Why Generalists Triumph in a Specialized World, by David Epstein)

"Я почав стежити за роботою Епштейна після того, як подивився його фантастичний виступ на TED 2014-го про спортивні досягнення. У цій захоплюючій книзі він стверджує, що, хоча світ, здається, вимагає від людей усе більшої та більшої спеціалізації – наприклад, у вашій кар'єрі – насправді нам потрібно більше фахівців, "що володіють широким кругозором, у яких є різноманітний досвід". Його приклади - від Роджера Федерера до Чарльза Дарвіна до експертів часів холодної війни з радянських справ. Я думаю, що його ідеї допомагають пояснити деякі успіхи Microsoft, бо ми наймаємо людей, які мають досвід у багатьох галузях. Якщо ви загальний спеціаліст, який коли-небудь відчував затьмарення колегами-спеціалістами, ця книга для вас".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Андрухович готує нічний перформанс

"Чудовий і мерзотний: Сага про Черчилля, сім'ю та непокору під час бліцу" Ерік Ларсон (The Splendid and the Vile: A Saga of Churchill, Family, and Defiance During the Blitz, by Erik Larson)

"Іноді книги з історії виявляються більш актуальними, ніж могли б уявити їх автори. Так само і з цією блискучою роботою про 1940-1941 роки, коли англійці майже щоночі проводили тулячись у підвалах та на станціях метро, ​​коли Німеччина намагалася їх бомбардувати. Страх і тривога, які вони відчували, хоча й були набагато серйознішими, ніж те, що ми відчуваємо з Covid-19, усе одно здаються знайомими. Ларсон дає вам яскраве уявлення про те, яким було життя звичайних громадян у цей жахливий період. Він відмінно описує деяких британських лідерів, які пережили кризу, зокрема Вінстона Черчилля та його близьких радників. Звичайно, обсяг цієї роботи занадто малий, щоб бути єдиною книгою про Другу світову війну, яку ви коли-небудь читали. Але це відмінне доповнення до літератури, присвяченої цьому трагічному періоду".

"Шпигун і зрадник: найбільша шпигунська історія холодної війни" Бен Макінтейр (The Spy and the Traitor: The Greatest Espionage Story of the Cold War, by Ben Macintyre)

"У цій науковій праці йдеться про Олега Гордієвського, офіцера КДБ, який став подвійним агентом британців, та Олдріча Еймса, американського перебіжчика, який, ймовірно, зрадив його. Макінтейр переказує їх історії, спираючись не тільки на західні джерела (зокрема й самого Гордієвського), але й з російської точки зору. Це все так само захоплююче, як і мої улюблені шпигунські романи".

"Подих від солі: смертельна генетична хвороба, нова ера в науці та пацієнти та сім'ї, які змінили медицину" Біджан П. Тріведі (Breath from Salt: A Deadly Genetic Disease, a New Era in Science, and the Patients and Families Who Changed Medicine, by Bijal P. Trivedi)

"Це книга, яка по-справжньому надихає. У ній зафіксовано історію про надзвичайні наукові інновації та те, як це покращило життя майже всіх хворих на муковісцидоз та їхніх сімей. Ця історія дуже багато важить для мене, оскільки я знаю сім'ї, які скористались новими ліками, описаними в цій книзі. Я підозрюю, що в найближчі роки ми побачимо ще багато подібних, оскільки біомедичні чудеса з'являються з лабораторій дедалі більшими темпами".

Зараз ви читаєте новину «Білл Гейтс порадив книги для паршивого року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі