понеділок, 27 січня 2014 15:48

Беркутівці мають 50 сторінок про Правий Сектор: телефони, рахунки, дані паспортів

 


Противники Євромайдану поширюють докладні особові дані сотень активних мітингарів. Зібрана інформація про місця народження, реєстрації, деякі адреси винайнятих квартир, а також номери телефонів і банківських рахунків. Про це редакціїі Gazeta.ua повідомила читачка Яся Плахотнюк.

"Час від часу моніторю вконтактівську антимайданщину. Особливо вражає група на підтримку Ірини Крашкової (29 листопада 2013 за її зґвалтування засуджено єгеря та трьох міліціонерів, Gazeta.ua), де спершу все було логічно - осуд мєнтів, а зараз тотальна підтримка Беркуту й активна деза. Зараз там і на беркутівських сторінках вивішують списки "Правого Сектору" у повному складі та з вичерпною інформацією про кожного - паспортні дані, фото, телефони, коли був активним/активною, яку роль відігравав (документ на 50 сторінок). Може, варто повідомити людей, попередити? Ось цей документ, якщо вважаєте за потрібне щось із ним зробити", - написала дівчина. Ланку на список осіб із міркувань безпеки, не розміщуємо.

Вона також розповіла, що попередніх керівників спільноти поблоковано: "У грудні там було кілька дівчат-адмінок, і вони ще підтримувала майдан, а потім там залишилася тільки одна, інші або відписалися, або забанені. І ця дівчина дуже проти майдану, її підтримує кілька постійних користувачів теж. Я теж там забанена, але можу читати. Коли забанена, мої коменти зникають Там щодня дуже багато контенту".

Заклики бути пильними з цього приводу вже поширювала спільнота Євромайдан SOS:

"Будьте обережні, це група, куди антимайданівці зливають всю доступну інфу про прихильників революції та Майдану! Це готова база даних, якою легко може скористатися міліція самі знаєте для чого. Іншими словами, це версія стукачів та поліцаїв, тільки вконтакті. Перевірте, чи не вписали вже туди й вас і ваших друзів, погляньте, чи немає серед їхніх підписників ваших інтернет-приятелів!", - писалося від імені спільноти.

У другій половині понеділка сторінка згаданої групи стала недоступною. При спробі захо́ду з'являється пояснення: "Спільноту заблоковано у зв'язку з можливим порушенням правил сайту. Коментар модератора: Публикация личных данных пользователей".

Варто зазначити, що подібні заходи безпеки і захист інформації - це проблема також для беркутівців і їх прихильників. Серед них теж типові повідомлення на зразок такого:

"ВНИМАНИЕ!!! выродки опять содали группу где распространяют личные данные бойцов БЕРКУТ!!! пожалуйста посодействуйте тому что бы эту группу ЗАКРЫТЬ!!!"

Люди, які вважають дії "Беркуту" за останні дні виправданими та стають на захист бійців, гуртуються на низці груп у мережі ВКонтакті: "ПМОП "Беркут" - оплот спокойствия страны!!!", МЫ ЗА БЕРКУТ! ДЕРЖИТЕСЬ МЫ С ВАМИ!!!#Антимайдан | #СтопЕС | Стоп #майдан, Беркут Герой. На цих сторінках можна знайти також заклики про набір людей для участі в провладних заходах за гроші.

На противагу їм створюються сторінки на зразок "ПМОП "Беркут" - оплот коррупции в стране!!!", де висміюють і викривають протиправні дії людей у погонах.

У згаданому на початку документі, який поширюють противники Євромайдану, "Правий  сектор" описаний як неформальний громадський рух, створений під час акцій протесту під назвою "Євромайдан":

"Виконує функцію організації, яка забезпечує внутрішній порядок "Євромайдану", а також у змозі протистояти представникам правоохоронних органів, в тому числі спецпідрозділам міліції. До складу цього руху входять структури правого  спектру, а саме: ВО "Тризуб  ім.  С.Бандери", УНА-УНСО, "Патріот  України", представники    "ультрас" та "футбольних хуліганів", окремі громадяни, які не мають відношення до вищевказаних об'єднань, однак сповідують аналогічні погляди (не виключаючи радикальні методи боротьби). Представники "Правого сектору" не позиціонують себе ні з одною політичною силою в країні, а також не співпрацюють з іноземними організаціями. Свою діяльність проводять за власні кошти, а також за кошти, які отримують від небайдужих громадян. Під час, своєї діяльності використовують форми та методи конспірації, а також проводять контр спостереження та виявлення у своєму середовищі осіб, які контактують з правоохоронними органами, а також і самих працівників правоохоронних органів. "Правий сектор" не має єдиного визначеного лідера..."

Зараз ви читаєте новину «Беркутівці мають 50 сторінок про Правий Сектор: телефони, рахунки, дані паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути