четвер, 21 жовтня 2021 14:31

"Батько наш Бандера" - знайшли школярок, які запустили флешмоб

"Батько наш Бандера" - знайшли школярок, які запустили флешмоб
Школярки зі Львова, і вчительку вони не тролили. Фото: "5 канал"

Журналісти розшукали одинадцятикласниць, які стали відомі в TikTok після виконання пісні "Батько наш Бандера, Україна - мати".

Вони зі Львова. Пояснили, що пісня не була тролінгом учительки, повідомляє "5 канал".

"Коли я побачила відео в Telegram, подумала, напевно, воно єдине. Потім ще пабліки, інші з тисячами підписників. Потім Стерненко, ще якісь російські канали", - розповіла школярка Ганна Петришин.

Інформація про те, що вони тролили проросійську вчительку, виявилася неправдою.

"І через те, що почали поширювати цю інформацію, нам було образливо за неї. Бо вона взагалі ні до чого. Навпаки, вона розповідала про діяльність цих осіб. І мала проукраїнські погляди", - повідомила Ірина Горяча.

Пісню "Батько наш Бандера, Україна - мати" вони почули місяць тому. Під неї вирішили зняти відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квіти й танці: у львівських школах зустріли перший дзвоник

"Це підняття націоналістичного духу, діяльність цих діячів була не даремною. Вони ідеї самостійницької незалежної країни проголошували свого часу. І не дарма це зробили. Тому зараз Україна є незалежною і ми це просто підтримали", - каже Горяча.

Пісня про Бандеру набула популярності в соцмережах. Її співають школярі, студенти, спортсмени й зірки. Оригінальна назва пісні "Батько Бандера" - "Ой у лісі-лісі, під дубом зеленим". Вона народна, куплет про Бандеру додали в 1990-х.

Зараз ви читаєте новину «"Батько наш Бандера" - знайшли школярок, які запустили флешмоб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі