Ексклюзиви
четвер, 16 червня 2011 17:33

Бандуристам пропонують грати джаз та рок

Бандуристам пропонують грати  джаз та рок

Об'єднання бандуристів-новаторів "Viva, бандуро!" та Національна спілка кобзарів України започаткували конкурс "Сучасне бандурне мистецтво". Конкурс-рейтинг розпочав свою роботу в on-line режимі на сайті www.vidnov.org.ua.

"Ми пропонуємо в гру на класичній бандурі привнести нові ритми. Заохочується синтез бандури з іншими музичними інструментами, - розказала координатор конкурсу бандуристка Ганна Сазонова. - На конкурс можуть подаватись усі без обмеження у віці. І грати можна все від традиції та класики до джазу та року. Номінацій три: краще виконання інструментального твору, краще вокальне виконання та авторське".

Конкурс відбуватиметься у два тури. Перший етап в інтернеті. На порталі конкурсу кожен охочий може зареєструватися, вивісити свій аудіозапис. Відвідувачі сайту можуть проголосувати за кожну композицію і виставити оцінки від 1 до 5 балів. Другий тур, фінальний, проведуть на фестивалі мистецтва бандур "Віднови себе". Він пройде на території фестивалю "Трипільське коло" з 30 червня по 3 липня у Київській області в місті Ржищів.

Зараз до участі долучилося 25 виконавців, подача заявок триває до 28 червня.

"Це революція в бандурному мистецтві. Так ніхто й ніколи бандуру не представляв, - зауважив бандурист-новатор, соліст Одеської філармонії Георгій Матвіїв. - Не можуть не радувати творчі пошуки юних бандуристів, виконання сучасних мелодій. Бандурне звучання - це поле для цікавих експериментів з різноманітними музичними стилями і формами".

Зараз на сайті завантажено 25 бандурних композицій. Серед яких "Сон літньої ночі" та "Весільний вальс" Р. Вагнера та популярні теми з кінофільмів.

"Мелодії можна завантажити та зберегти, а потім використовувати як рингтони на телефон, - розказав автор ідеї конкурсу 46-річний Олексій Якушев. - У майбутньому плануємо, щоб портал переріс в осередок сучасного бандурного мистецтва в інтернеті".

Зараз ви читаєте новину «Бандуристам пропонують грати джаз та рок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі