вівторок, 17 грудня 2019 05:06

"Багато хто мене вважає ненормальною" - Міла Йовович
10

17 грудня 1975-го народилася актриса, співачка і модель Міла Йовович. Вона родом з України. Відома зірка фільмів "П'ятий елемент", "Обитель зла", "Ідеальна втеча", "Посланниця: Історія Жанни д'Арк", "Четвертий вид", "Стоун", "Викрутаси", "Мушкетери", "Готель"Мільйон доларів" та інші.

Пропонуємо вам цікаві факти про Мілу Йовович.

Її справжнє ім'я Ми́лиця Богда́нівна "Мі́лла" Джововіч і народилася вона в Києві.

Її мати Галина Логінова познайомилася з батьком – сербом Богданом Джововічем в Києві, в той час, коли він навчався на лікаря-терапевта в Київському медичному інституті за програмою навчання іноземних студентів. Мати працювала акторкою на кіностудії імені Олександра Довженка. Мілла Йовович перші п'ять років свого дитинства жила з матір'ю в Києві на вулиці Богомольця. В січні 1981 року з матір'ю емігрувала в США, через те, що батьку не дали візу в СРСР.

Сім'я Мілли прибула спочатку в Лондоні, а потім переїхала в Лос-Анджелес в США.

В Америці сім'ю Джововіч стали називати Йовович, а Міла почала писати своє ім'я через дві букви "л". Жити в чужій країні спочатку було дуже складно. Галина та Богдан, люди з вищою освітою, працювали звичайною прислугою в сім'ї режисера де Пальма. Міла ще була маленькою для роботи і вона ходила до школи.

На початку вісімдесятих холодна війна знову дала про себе знати. Про те, що Міла з Радянського Союзу, знали всі однокласники. За це до дівчинки ставилися з певною недовірою. Та це лише зміцнило в дівчинці почуття гордості за своє коріння.

"Я досягла успіху завдяки величезній силі волі, якій я зобов'язана своїм походженням", – твердить Йовович у своїх інтерв'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мілла Йовович дозволила доньці змінити імідж

Мама дівчинки віддала її на уроки музики, танців, акторської майстерності та регулярно водила на модельні кастинги. При цьому пожертвувала власною кар'єрою.

"Моя мама у дитинстві завжди наполягала на тому, щоб я вчилася, якось розвивалася, читала книжки. Вона говорила: "Так-так, із гарненьким личком тобі відчинять двері модельного бізнесу, але що ти будеш робити, коли нарешті опинишся всередині та відкриєш рот?"

Утім вищої освіти дівчина не здобула.

Вона вперше з'явилася на обкладинці італійського журналу Lei в 11 років.

У віці 11-12 років вона позувала для п'ятнадцяти глянцевих видань і багато знімалася в рекламі.

У 13 Міла знялась у фільмі Залмана Кінга "Злиття двох місяців"

У 15 років Мілла виграла головну роль у фільмі "Повернення в блакитну лагуну". Цей фільм і став початком її кар'єри як актриси.

У 18 років Мілла випустила музичний альбом, де дебютувала як виконавець і автор всіх пісень. Альбом називався Devine Comedy - Божественна комедія. Так-так, з відсиланням до однойменної поеми Данте Аліг'єрі. Там записано українську народну пісню "Ой у гаю, при Дунаю" у її виконанні. Усього ж Мілла записала два альбоми.

У серії фільмів "Обитель зла" вона сама виконала всі трюки.

У 2003 році спільно з колишньою моделлю Кармен Хаук Мілла відкриває лінію одягу Jovovich-Hawk. У 2008 вони закривають компанію за обопільною згодою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не хотіла прив'язуватись до дитини" - 43-річна Міла Йовович завагітніла після викидня

З 1998 року Мілла рекламувала косметику L'Oreal.

У 2004 Мілла увійшла в список найбільш високооплачуваних моделей за версією Forbes.

Мілла говорить англійською, сербською, французькою та російською.

У фільмі "П'ятий елемент" шанувальники побачили улюблену актрису в ролі дівчини Лілу з ДНК древньої раси прибульців.

Героїня розмовляє якоюсь космічною мовою, яку створив режисер Люк Бессон, і яку розвивала сама виконавиця ролі. Вони використовували цю мову в листуванні і навіть могли розмовляти нею.

Перший шлюб Мілли - з Шоном Ендрюсом - тривав лише два місяці. А їй на момент шлюбу було всього 16. Вдруге вийшла заміж за режисера Люка Бессона, старшого на 17 років, у Лас-Вегасі – він вважав її своєю музою. Під час весілля молодята стрибали з парашутом з літака. Цей шлюб протримався 2 роки. Під час розлучення Міла залишила чоловіку палац, який у шлюбі купили разом.

Зараз вона одружена з Полом Андерсоном. Перед тим, як офіційно оформити стосунки, він зустрічалися 7 років і одружилися лише в 2009 році. У Мілли і Полла дві дочки.

"Насправді, жити зі мною дуже складно. Для цього потрібно безмежне терпіння і безумовна любов", - говорить Мілла про себе.

У серпні цього року вона оголосила, що вагітна 3-ю дитиною.

"Після того, як я дізналася, що вагітна, у мене виникла суміш почуттів - від повної радості до суцільного жаху. Через мій вік і втрату останньої вагітності (у зірки був викидень) я не хотіла занадто прив'язуватися до цієї дитини. Кілька місяців моя сім'я та я жили на голках. Чекали, коли з'являться різні результати тестів і проводили час у кабінетах лікарів. Нам пощастило з ще однією дівчинкою", - підписала актриса в інстаграм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міла Йовович виставила на продаж свій приголомшливий маєток

Зналася у 47 стрічках.

Цитати актриси:

"Спорт потрібен для розуміння: це завжди жахливо на початку шляху, але попрацюєш трохи — й зможеш досягти чудових результатів. Ти можеш досягти всього, чого забажаєш, але для цього доведеться попітніти. Хочеш грати на гітарі? Вперед! Спочатку вуха будуть в'янути від твоєї гри, але трохи практики — і через тиждень, дивись, уже правильно візьмеш акорд".

"Це моя робота. Це мій спосіб життя. Люди люблять мене! І я поважаю їх почуття: даю автографи, якщо просять, ніколи не відмовляю. Зоряна хвороба — це неповага до твоїх шанувальників".

"Я переграла стільки, м'яко кажучи, дивних дівчат, що багато хто і мене вважає ненормальною. Так я стала ходячим стереотипом. Тому із задоволенням зіграла б стовідсоткову "нормальну" жінку".

"Чоловіки не розуміють, що коли говориш з жінкою, потрібно її слухати, тому що жінка хоче, щоб її слухали. Якщо вислухати жінку, їй буде набагато краще. Потрібно завжди говорити жінці "так". Навіть не треба слухати по-справжньому, але робити вигляд, що слухаєш".

Зараз ви читаєте новину «"Багато хто мене вважає ненормальною" - Міла Йовович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі