пʼятниця, 30 червня 2017 13:57

Автомобіль ревнує господаря до дівчат

  Містичний роман "Крістіна" американського письменника Стівена Кінґа вийшов українською. ФОТО: Володимир ГРИСЮК
Містичний роман "Крістіна" американського письменника Стівена Кінґа вийшов українською. ФОТО: Володимир ГРИСЮК

Містичний роман "Крістіна" американського письменника Стівена Кінґа вийшов українською у харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля".

У центрі сюжету 17-річний невдаха Арні Каннінгейм. Через вугрі та недолугі окуляри з юнака сміється вся школа. Арні має єдиного друга – Денніса. Дорогою із школи вони помічають стару машину – червону "плімут-фурію" 1958 року випуску. Хоч автівка стара й потребує капітального ремонту, Арні захоплений нею і вирішує придбати. Попередній власник – старий-мізантроп Ролланд Лебей розповідає, що машину називає Крістіною.

Через придбання автівки Арні свариться з батьками та єдиним другом. Хлопець ставить машину в гараж та починає приводити її до ладу. Ремонт Крістіни змінює зовнішність та характер самого Арні. Він стає упевненіший у собі, жорстокий та дратівливий. Змінюється також зовнішність – його обличчя очищується від вугрів. Минає не так багато часу, й Арні знайомиться з вродливою дівчиною. Але "плімут-фурія" Крістіна не терпить ніякого суперництва. Вона ні з ким не збирається ділити свого нового власника, тож готова вбивати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це книга-помічник тим, у кого все погано" – вийшов підручник з саморозвитку

Першим неладне запідозрює Денніс. Він зустрічається з братом колишнього власника Крістіни і дізнається, що в машині загинула донька Лебея, а його дружина у салоні автівки покінчила життя самогубством.

Чи вдасться хлопцям уникнути смерті під колесами машини-вбивці, читайте у романі.

Стівен Кінґ (нар. 1947, США) – американський письменник, автор більш ніж 200 творів, серед яких понад 50 книг-бестселерів у стилях жахи, фентезі, трилер, містика. Роман "Крістіна" видав 1983 року. Того ж року роман екранізував режисер Джон Карпентер. Стрічку не рекомендують переглядати підліткам молодше 18 років.

Зараз ви читаєте новину «Автомобіль ревнує господаря до дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі