середа, 07 червня 2017 17:11

Atlas Weekend: вхід на перший день фестивалю буде безкоштовний

Фестиваль Atlas Weekend 2017 стартує 28 червня. Цього дня в Україні відзначають державне свято - День Конституції. Тому вхід на захід буде безкоштовним. У Національному комплексі "Експоцентр України" виступлять найкращі вітчизняні музиканти.

Серед них Сергій Бабкін, Ілларія, Асен Мірзоян, гурти ВВ, СКАЙ, Green Grey, Kozak System, "Жадан і Собаки", "Брати Гадюкіни", "Табула Раса", "Bez Обмежень", Atmasfera, "Очеретяний кіт", "Скрябін", Fontaliza та інші.

Хедлайнером Дня Конституції на Atlas Weekend стане VERKA SERDUCHKA. Її в Україні вже кілька років чекали із сольним виступом.

2007-го Сердючка представляла нашу країну на пісенному конкурсі Євробачення в столиці Фінляндії Гельсінкі. З піснею Dancing Lasha Tumbai посіла друге місце.

Композиція написана російською, українською, англійською, німецькою мовами.

У тексті є слова, які частина публіки сприймає на слух як I want you see - Russia goodbye! ("Я хочу тебе побачити - Росіє, прощавай"). Це викликало обурення в РФ. Різко зменшилась кількість російських гастролей. Андрій Данилко опублікував офіційний текст, що у пісні є лише фраза Lasha Tumbai. Монгольською це означає "збиті вершки".

На Atlas Weekend 2017 виступлять понад 200 артистів з усього світу. Фестиваль триватиме 5 днів - з 28 червня до 2 липня. Купити квитки можна тут.

"Я хочу, щоб ця пісня грала, коли я помру і моє тіло почнуть кремувати", - написав один з прихильників британського рок-гурту Kasabian під їхнім відеокліпом Fire на YouТube.

Це пісня з третього студійного альбому групи West Ryder Pauper Lunatic Asylum 2009-го. Три сезони Fire була офіційною композицією англійської премєр-ліги. Звучить під час забитого голу на стадіоні клубу "Лестер-Сіті". Команда з рідного міста Kasabian уперше за свою історію стала чемпіоном Англії.

Kasabian - хедлайнери другого дня Atlas Weekend 2017.

  Хедлайнером Дня Конституції на Atlas Weekend стане VERKA SERDUCHKA
Хедлайнером Дня Конституції на Atlas Weekend стане VERKA SERDUCHKA

30 червня головними зірками фестивалю стануть британці The Prodigy – "Найкраща танцювальна група сучасності" за версією часопису Mixmag.

1997 року за перший тиждень продажу в Англії придали 300 тис. копій їхнього альбому The Fat of the Land. Це увійшло в Книгу рекордів Гіннеса.

Головним синглом диску став Вreathe. Сплав року й електроніки звучав неймовірно свіжо, а знущальний вокал нагадував класичний англійський панк 1970-х від Sex Pistols.

Про The Prodigy писали як про феномен британської музики, альтернативу засиллю "татового року" в ефірі. Останній альбом електронщиків вийшов у березні 2015 року. На батьківщині отримав статус "золотого".

1 червня організатори Atlas Weekend 2017 особливу увагу пропонують звернути на дует електронщиків з Норвегії Röyksopp. Їхня найвідоміша композиція Eple базується на мелодії You're as Right as Rain американського джазового композитора Боба Джеймса. Apple вибрала композицію норвежців для інтро своєї операційної системи.

2 червня Atlas Weekend 2017 виступатимуть кияни Stoned Jesus. Це одна з небагатьох українських команд, які отримали визнання за кордоном. Понад 50 тис. підписників на Facebook, релізи на вінілі трьох альбомів та синглу в Німеччині, неодноразові перевидання всіх повноформатних альбомів, стабільно чимала кількість концертів і турів у Європі і Південній Америці. Торік група успішно відіграла на одному з найбільших європейських фестивалів - Hellfest у Франції.

"В Європі на концерті не тільки п'ють пиво в барі, але й купують диски, футболки. Не всі, але багато. В Україні ж я сто разів чув таке: "Чувак, я не можу купити альбом, я вже пива попив". А потім ці люди цікавляться, чому ми до них не приїжджаємо з концертами. Вони не розуміють, що це взаємопов'язані речі",- розповідає вокаліст Stoned Jesus Ігорь Сидоренко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: The Prodigy стали хедлайнерами Atlas Weekend

На Atlas Weekend 2017 також виступатимуть "Бумбокс", Monatik, The Erised, Melovin, Kadnay, The Maneken, Onuka, Alex Clare, Nothing But Thieves, Epolets, Three Days Grace, "Сальто Назад", "Курган feat. Агрегат", "Тартак", John Newman, The Hardkiss, Monochromea, Brunettes Shoot Blondes, Bahroma, BrainStorm, Соня Сотник, "Крематорій", Аліна Орлова, Віра Полозкова, Open Kids, Pianoбой, The Elephants, Trubetskoy, Валентин Стрикало, Yarmak, "Хамерман Знищує Вiруси", "Один в каное", Dakh Daughters, Detach, O.Torvald, Jay-Jay Johanson, Noize MC, Riff Raff , Sophie Villy, Марія Чайковська.

Квитки можна придбати на сайті atlasweekend.com

Зараз ви читаєте новину «Atlas Weekend: вхід на перший день фестивалю буде безкоштовний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі