Ексклюзиви
понеділок, 18 червня 2018 11:41

Актори одеських театрів показали відкриті читання п'єси Олега Сенцова

Актори одеських театрів показали відкриті читання п'єси Олега Сенцова
Співробітники ФСБ РФ затримали Сенцова в Криму навесні 2014 року. Фото:gdb.rferl.org

У залі Одеського театру юного глядача читали твір ув'язненого Сенцова "Номери". Це своєрідний виступ, але у вільному форматі.

Після спроби режисери вирішують, чи ставити п'єсу на сцені. Але цього разу - це позапланові читання, які показують спеціально на підтримку українського режисера, - пише "Уніан".

Співробітники ФСБ РФ затримали Сенцова в Криму навесні 2014 року. Його переправили до Росії, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Російський суд у серпні 2015 року засудив його до 20 років ув'язнення. Сенцова утримують в колонії в місті Лабитнангі на Ямалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна зробили несподівану заяву про Сенцова

14 травня він почав голодування з вимогою до Кремля звільнити всіх українських політв'язнів. За підсумками останньої зустрічі глав МЗС країн "нормандської четвірки" 12 червня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що омбудсмени України і РФ розробляють "дорожню карту" щодо звільнення утримуваних осіб.

Російська уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова не зможе відвідати в українському СІЗО Кирила Вишинського, керівника "РИА Новости Украина", якого підозрюють в держзраді.Побачити його Москалькова зможе лише у тому разі, якщо українського омбудсмена Людмилу Денісову впустять до колонії, де утримують українського політв'язня Олега Сенцова.

Зараз ви читаєте новину «Актори одеських театрів показали відкриті читання п'єси Олега Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі