середа, 30 січня 2013 12:15

Актор помер під час вистави перед сотнями глядачів

Актор помер під час вистави перед сотнями глядачів
Олександр Бондаренко. Фото: kino-teatr.ru

Учора, близько 21.00, на 53-му році життя помер київський актор Олександр Бондаренко. Це сталося під час вистави "1001 пристрасть, або дрібниці життя" за мотивами оповідання Антона Чехова  на сцені театру імені Лесі Українки.

Читає довгий монолог, у руках тримає згорток, що імітує немовля. Раптово реквізит падає з рук, актор тільки й встигає вимовити: "Я падаю". Спочатку глядачі не розуміють, що сталося. Усвідомлюють, що акторові погано не за сценарієм, лише коли колеги з-за лаштунків вибігають на сцену і просять викликати "швидку". Працівники театру відразу ж попросили всіх залишити приміщення.

Що саме стало причиною смерті актора, поки не відомо.

"Він гіпертонік, 52 роки, кров'яні судини не готові до такого захворювання... Одна - дві хвилини - і все. Ми приїхали - він вже був мертвий", - повідомив співробітник бригади "швидкої".

"Під час трагедії я був не в театрі. Олександр знепритомнів у своєму передфінальному діалозі, який називається "Беззаконня". Він грав разом зі своєю дружиною Надією Кондратовською. Практично усі 20 хвилин він перебуває на сцені. Був дуже світлою людиною і талановитим актором. В міру веселий, любив шуткувати, чудово співав. У них з Надею був чудовий сімейний дует. І в момент кончини вона була біля нього. Коли виконували будь-яку пісню, це завжди перетворювалося у міні-виставу. Швидка через 20 хв приїхала, але було вже пізно. У нього кожна роль була закінченою, довершеною, відточеною до найменших дрібниць. Дуже відповідально ставився до роботи. Це був феєрверк типажів. Були фарсові роботи, гостро сатиричні ролі", - розповів керівник літературної частини театру Борис Куріцин і вибачився, що не може говорити довше.

Актори театру зазначають, що йому не вперше стало погано. Влітку у нього йшла кров носом.

Зараз ви читаєте новину «Актор помер під час вистави перед сотнями глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі