Ексклюзиви
неділя, 02 вересня 2018 13:08

Ада Роговцева та хор глухих - фестиваль "Кропивницький" вражає масштабом
10

Оркестр йде вулицею Кропивницького під час театральної ходи
Фото: Анастасія Мантач
Вистава "Вій. Докудрама" Чернігівського обласного театру
Вистава "Бійцівський клуб" київського театру "Актор"
Художник малює Кропивницький під час пленеру
Книжкова виставка-ярмарок на фестивалі "Кропивницький"

29 серпня у Кропивницькому розпочався другий Національний мистецький фестиваль "Кропивницький". Триватиме до 2 вересня. До міста приїхали відомі театри, музиканти, письменники зі всієї України. Загалом – 500 митців.

"Практично усі вистави, концерти фестивалю торкаються теми щоденного патріотизму і проходять під лозунгом "Герої серед нас", - говорить головний режисер фестивалю Сергій Проскурня. – Як завжди є багато експериментів. Особливо у театральному блоці. Львівський театр "І люди, і ляльки" покаже у неділю "Гамлета". У ньому поруч з ляльками грають люди, а роль самого Гамлета виконує жінка".

Автор: Олег Переверзєв
  Вистава "Бійцівський клуб" київського театру "Актор"
Вистава "Бійцівський клуб" київського театру "Актор"

Театральні вистави проходять на трьох сценах протягом всього дня. В останній день фестивалю показують постановку за текстами Володимира Винниченка "Момент кохання". У ній грає актор та міністр культури Євген Нищук. Увечері відбудеться вистава "Соломон у спідниці" з Адою Роговцевою.

Читайте також: Театр оздоблений сусальним золотом - що подивитися туристу в Кропивницькому

Протягом дня у центрі міста публіка відвідує книжкову виставку-ярмарок, поетичний марафон на відкритій сцені та концерти вуличної музики. На великій сцені на площі Героїв Майдану протягом трьох вечорів виступають гурти "ТІК", "Антитіла", "Бумбокс", співачка Ірина Федишин та інші.

Автор: Анастасія Мантач
  Львівський театр "Воскресіння" бере участь у театральній ході
Львівський театр "Воскресіння" бере участь у театральній ході

"Особливим пунктом програми є ораторія на Фортечних валах. На тому місці має з'явитися кафедральний собор майбутньої Української Помісної Церкви. Текст ораторії – це "Заповіт" Патріарха Української греко-католицької церкви Йосипа Сліпого. Виконати ораторію привезли майже 150 учасників оркестру і хору Національного будинку органної і камерної музики України", - додає Сергій Проскурня.

Окремим блоком проходить художній пленер. Його організатор, галерея "Єлисаветград", запросила художників зі всієї країни малювати вулиці та місця Кропивницького. До дитячої програми залучили творчість інклюзивних дітей. Зокрема виступ хору глухонімих.

2017-го року у Кропивницькому вперше відбувся однойменний мистецький фестиваль. Його ініціював народний депутат України Олександр Горбунов. Протягом шести днів показали 21 театральну виставу, на головній площі виступило 15 відомих гуртів.

Зараз ви читаєте новину «Ада Роговцева та хор глухих - фестиваль "Кропивницький" вражає масштабом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі